Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Μακεδονικό: Το τελευταίο “οχυρό” - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


Μακεδονικό: Το τελευταίο “οχυρό” - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου
Όταν στα 1897 η Πατρίδα μας υπέστη μία ταπεινωτική ήττα από την Τουρκία, τότε ο Ελληνισμός αντέδρασε και αντέδρασε δυναμικά. Η πίκρα έγινε οργή και έφερε τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13, έφερε την Γαλανόλευκη στην Σμύρνη και έως τα βάθη της Ελληνικής Μικράς Ασίας. Η πίκρα έγινε οργή, έγινε θυμός και διπλασίασε την Ελλάδα! 

Στην Ελλάδα του μεταπολέμου με τα κάλπικα ιδανικά του καταναλωτισμού, της “ανοικτής κοινωνίας”, της μίζας και της ρεμούλας δεν υπάρχει χώρος ούτε για πίκρα, ούτε για οργή, ούτε θίγεται το οποιοδήποτε Εθνικό φιλότιμο. Ο καθένας δίνει τα πάντα για την χαμερπή επιβίωσή του, για το χρήμα και προπαντός για να τα έχει καλά με το “γκουβέρνο”.
Δυστυχώς, ούτε ο Αττίλας το 1974, ούτε η υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια το 1996 έφεραν την εθνική οργή, μία εθνική οργή, που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να εκδηλώνεται, όπου εμφανίζονται βουλευτές και υπουργοί της εθνομηδενιστικής αυτής κυβερνήσεως, η οποία υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, το σύστημα καλά κρατεί και με μηχανισμούς προπαγάνδας εντελώς αντιδημοκρατικούς προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο μαύρο. 
ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ… “ΘΑΥΜΑΤΑ”!
Αμέσως μετά την συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα όχι τυχαία στο ίδιο σημείο, στο χωριό Ψαράδες, όπου ο Ζαχαριάδης και το Κ.Κ.Ε. πρόδωσαν την Μακεδονία μας, υπογράφτηκε μία συμφωνία, η οποία όλοι παραδέχτηκαν ότι θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του διευθυντού τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού την οποία σας παραθέτω:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ: “Θα δούμε να μετατοπίζονται δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό. Το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας ότι μετακινούνται τεκτονικές πλάκες …”
Στην εφημερίδα “Καθημερινή” πιο συγκεκριμένα εγράφη το εξής: 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ - Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό: “Oι ΑΝΕΛ είναι το πρώτο «θύμα» των αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό … Δεύτερο θύμα το Κίνημα Αλλαγής … Πρωταρχικός στόχος του Αλ. Τσίπρα ήταν να πλαγιοκοπήσει τη Νέα Δημοκρατία με το Μακεδονικό. Να την πιέσει με τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της, ακόμη και να τη διασπάσει. Αυτό δεν το κατάφερε. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τώρα αν και ποιος θα ευεργετηθεί τελικά από τη συμφωνία. Γιατί υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, δυστυχώς.”
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα κείμενα του διευθυντού των “ΝΕΩΝ” Καρακούση καθώς και άρθρο στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” αλλά και δήλωση του ίδιου του υπουργού εξωτερικών Κοτζιά ότι ανεβαίνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη Βόρειο Ελλάδα.
Αυτά έγραψαν αυτά είπαν και αυτό λέει η λογική, λέει δηλαδή ότι με την κρίση αυτή σε ένα εθνικό θέμα θα ανέβαινε (και ανεβαίνει!) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όμως, οι δημοσκόποι άλλα κάνουν … 
Τραγικά προβλέψιμοι παρουσίασαν πολιτικές έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πέφτει και ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε. με τις μεγάλες ενοχές και προδοσίες στο Μακεδονικό και το ΠΑΣΟΚ που διαλύεται! Ο σκοπός τους προφανής, να σταματήσουν αυτό που έρχεται. Το έχουν επιχειρήσει και άλλες φορές πάντοτε με αποτυχία.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ 
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην συμφωνία των Πρεσπών δεν υπήρξε τίποτε άλλο από μία επίδειξη μικροπολιτικής. Η πρόταση δυσπιστίας, την οποία κατέθεσε και την οποία υπερψήφισε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έπασχε σε δύο σημεία. Το πρώτο σημείο ήταν ότι αφορούσε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και όχι αποκλειστικά το Μακεδονικό. Η διατύπωση αυτή έδωσε την δυνατότητα στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να … ξεφύγουν, υποστηρίζοντας το κυβερνητικό έργο και δηλώνοντας υποκριτικά ότι διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών. Εάν η πρόταση δυσπιστίας είχε αποκλειστικά και μόνο σαν θέμα της το Μακεδονικό, τότε οι θέσεις των ΑΝΕΛ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το δεύτερο σημείο του σκόπιμου λάθους στην πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. ήταν ότι δεν ξεκαθάριζε την θέση της στο ζήτημα του ονόματος και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα: 
“Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.”
Όπως διαβάσατε για το ζήτημα του ονόματος ούτε λέξη …
Πέρα από τα λάθη αυτά το ζητούμενον είναι τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εάν γίνει κυβέρνηση. Θα αναφερθώ σε αυτό, αφού προηγουμένως τονίσω ότι από την εποχή ακόμη του 1950 η φιλελεύθερη παράταξη, τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της κεντροαριστεράς, μεγάλη ευθύνη φέρει για το ζήτημα των Σκοπίων, αφού ακολουθώντας μία δουλική πολιτική έναντι του ΝΑΤΟ είχε αναγνωρίσει την Γιουγκοσλαβία, η οποία και δημιούργησε το πρόβλημα με πρώτον τον Πλαστήρα το 1950.  
Τι θα κάνει λοιπόν ο Μητσοτάκης με την συμφωνία των Πρεσπών εάν γίνει κυβέρνηση; Σε πλήρη αντίθεση με τους αγοραίους κομματάρχες της Ν.Δ., οι οποίοι λένε ότι θα καταργήσει την συμφωνία, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε ότι εάν έχει κυρωθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και από την παρούσα Βουλή τα πράγματα θα είναι… δύσκολα! Ερμηνεύοντας τι ακριβώς είπε στην συνέντευξη προς άρσιν πάσης αμφιβολίας η φιλική προς τον Μητσοτάκη εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” έγραψε:
“Για να εντοπίσει κανείς στον Μητσοτάκη κάτι αρχαιομητσοτακικό δεν χρειάζεται, πάντως, να καταφύγει στον πνευματισμό. Πιο ενεργά είναι τα στοιχεία της πολιτικής κληρονομιάς που δεν δηλώνονται: Οπως η άρνησή του να το παίξει «σκίστης», τάζοντας ότι θα εξαφανίσει «μ’ ένα άρθρο» τη συμφωνία για το Μακεδονικό, αν την παραλάβει τετελεσμένη. Όπως η σύστοιχη άρνησή του να υποσχεθεί – ή πονηρούτσικα, έστω, να υπαινιχθεί– την άρση των προψηφισμένων μέτρων για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.”
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι εάν γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών και να σταθεί ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 
Ούτε ο Αττίλας το 1974, ούτε τα Ίμια το 1996 λειτούργησαν σαν εφαλτήριο, προκειμένου να σταθεί και πάλι το Έθνος στα πόδια του, να δημιουργηθεί ένα πνεύμα πατριωτικό, το οποίο θα δημιουργούσε μία νέα κατάσταση πραγμάτων. Το Μακεδονικό είναι το τελευταίο “οχυρό”, το τελευταίο “οχυρό” μίας αντιλήψεως ασυμβίβαστα Εθνικής και Πατριωτικής, η οποία θα επιβληθεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Μη ξεχνάμε ότι μετά το Μακεδονικό σειρά παίρνει η Κύπρος, όπου κάποιοι Εφιάλτες συζητούν ακόμη και την εκ περιτροπής προεδρία με τους Τούρκους, σειρά παίρνει το Αιγαίο και η Θράκη γιατί η Βόρειος Ήπειρος πήρε ήδη σειρά…
Τραγικά επίκαιρα τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη ότι  “αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώση”. Έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο, όταν ψηφιζότανε η πρόταση δυσπιστίας, ακουγόταν δυνατά ένα σύνθημα “Προδότες, προδότες”. Το ίδιο σύνθημα ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η εθνική οργή απλώνεται σε κάθε γωνιά της Πατρίδας. Θα νικήσει την ηττοπάθεια, την κακομοιριά, τον ραγιαδισμό αυτό το Πνεύμα; Θα σώσει για μια ακόμη φορά η Μακεδονία την Ελλάδα; 
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή