Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

«Ελληνική Αυγή για την Αττική»: Ασύμμετρη απειλή για τους πολίτες η ανικανότητα της Δούρου

 h
r]e
 Share
 Share
 Email
 Share
«Ελληνική Αυγή για την Αττική»: Ασύμμετρη απειλή για τους πολίτες η ανικανότητα της Δούρου
Φαίνεται πως η μόνη ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες της Αττικής είναι η ανικανότητα και η εγκληματική αμέλεια της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του Σύριζα, καθώς για άλλη μια φορά η Αττική θρηνεί δεκάδες νεκρούς ως αποτέλεσμα της πολιτικής της περιφερειάρχη. Οι πυρκαγιές στην Αττική δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ειδικά τα τελευταία χρόνια και κάθε φορά οι εκάστοτε κυβερνώντες κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Καμία από αυτές όμως δεν εκπόνησε αντίστοιχα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Το "θέατρο σκιών" των προηγούμενων ετών έδωσε την σκυτάλη σε αρχαία τραγωδία, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας απανθρακώθηκαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Η περιφέρεια Αττικής για άλλη μια φορά βρέθηκε ανοχύρωτη και απροετοίμαστη μπροστά σε ένα φαινόμενο για το οποίο θα έπρεπε να το περιμένει. Θα έπρεπε να είχε κάνει πολλά, αλλά δεν έκανε τίποτα...
Θα έπρεπε να έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο εκκένωσης των κατάφυτων περιοχών της Αν. Αττικής. Θα έπρεπε σε συνεργασία με τους Δήμους να έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμα σταθερά μέσα δασοπυρόσβεσης (δεξαμενές ύδατος, πυροσβεστικοί κρουνοί κτλ) κοντά στις κατοικημένες περιοχές της Αν Αττικής και να διατελέσει ελέγχους για το κατά πόσον λειτουργούν τα ήδη υπάρχοντα μέσα.
Θα έπρεπε σε συνεργασία με τους Δήμους να έχει επιβλέψει την εκκαθάριση από ξερά χόρτα των δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων σε όλη την Περιφέρεια Αττικής και να έχει επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο. Θα έπρεπε Η ΙΔΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή η στο κέντρο επιχειρήσεων της περιφέρειας και όχι να συμμετέχει σε επικοινωνιακά σόου με τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό της χώρας.
Τίποτα απ όλα αυτά δεν συνέβη και το αίμα όλων αυτών που έσβησαν στις φλόγες είναι στα χέρια και της περιφερειάρχη, η οποία ευθυγραμμιζόμενη με την κυβέρνηση έκανε λόγο για ασύμμετρες καιρικές συνθήκες και οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί για άλλη μια φορά δεκάδες νεκρούς.
Το χρονικό της ανικανότητας συμπλήρωσε και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα η οποία σε ραδιόφωνο της Αθήνας δήλωσε πως η περιφέρεια απέστειλε εγκαίρως εντολή εκκένωσης στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, κάτι που διέψευσε δημόσια ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς. Αναμένουμε την επέμβαση της Ελληνικής δικαιοσύνης επί του θέματος.
Η Ελληνική Αυγή για την Αττική εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς και τους υπόσχεται πως θα κάνει όλες τις ενέργειες, ώστε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι της τραγωδίας. Παράλληλα, βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται το πλευρό των δοκιμαζόμενων κατοίκων και των ανδρών της πυροσβεστικής που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να διασώσουν ότι διασώζεται.
«Ελληνική Αυγή για την Αττική»