Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Βροντερό «ΟΧΙ» των κατοίκων της Σάμου στην δημιουργία νέου hot spot: Αποδοκιμάστηκαν έντονα ΚΚΕδες και αριστεριστές

Παντού στην Επικράτεια ο Ελληνικός Λαός, με έντιμο και νόμιμο τρόπο, φροντίζει να δείχνει την αρνητική αντίδρασή του στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Αυτό συνέβη και στην Σάμο, καθώς την αντίθεσή τους στην κατασκευή νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και συγκεκριμένα στο κλειστό στρατόπεδο Μοσχονά, στην θέση του καταργούμενου που βρίσκεται κοντά στην πόλη Βαθύ, διαδήλωσαν πολλοί κάτοικοι του νησιού στην πλατεία του χωριού Μυτιληνιοί.

Όπως μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, στην ομιλία του ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, Γιώργος Ελευθερόγλου, αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινότητας και του δήμου για παραχώρηση μέρος του στρατοπέδου για την δημιουργία παιδικής χαράς, νηπιαγωγείου, δομών υγείας και γενικά για κοινωνικές δομές. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, όσο και ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, τοποθετήθηκαν κατά της δημιουργίας νέου ΚΥΤ και ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.
Στην συνάντηση μίλησαν εκπρόσωπος της εκκλησίας, αυτοδιοικητικοί της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων. Ένταση υπήρξε όταν ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον εκπρόσωπο της πανσαμιακής επιτροπής για την Ειρήνη, όταν παραλλήλισαν(!) τους Έλληνες που μετανάστευαν στο εξωτερικό με τους λαθρομετανάστες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν έντονα από τους κατοίκους για την απαράδεκτη αυτή σύγκριση και ταυτοποίηση.
Ποιος όμως έχασε την Εθνική συνείδηση και το φιλότιμο για να τα βρουν οι εκτός τόπου και χρόνου «αλληλέγγυοι» και λοιποί «δικαιωματάκηδες»; Ο Λαός (και) της Σάμου τους απομόνωσε πλήρως και έδειξε ότι δεν επιθυμεί να καταστεί φιλοξενούμενος στην ίδια του την Χώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ