Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Γ. Γερμενής: O Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για την απέλαση των διπλωματών και την συμφωνία με την Αλβανία - ΒΙΝΤΕΟ

O συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Γερμενής τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πως εκλέγονται βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι καθώς τα προβλήματα επιβίωσής τους είναι σε προτεραιότητα.

Με το παρόν σχέδιο νόμου η κυβέρνηση καλλιεργεί συνθήκες αδιαφάνειας και τελικά η μεταρρύθμιση μετατρέπεται σε απορρύθμιση, ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι διακατέχεται από προχειρότητα και αυτό φαίνεται από τις δεκάδες τροπολογίες που έρχονται για να ενισχύσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Ο Γ. Γερμενής επιπλέον κατήγγειλε το άρθρο 79 σύμφωνα με το οποίο σε κάθε δήμο και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα δημιουργηθεί συμβούλιο ένταξης «μεταναστών και προσφύγων» που θα είναι το πρώτο βήμα για χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων σε λαθρομετανάστες.
Κλείνοντας αναφερόμενος στην απέλαση των Ρώσων διπλωματώνκάλεσε τον Τσίπρα να έρθει άμεσα στην βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την διπλωματική κρίση, όπως και για την αλλαγή συνόρων από την συμφωνία με την Αλβανία που προανήγγειλε ο Επίτροπος Χαν.