Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

«Καθαρή έξοδος»: Tέσσερις φορές τον χρόνο θα έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα - Σοκαριστική λίστα με νέα μέτρα!

«Καθαρή έξοδος»: Tέσσερις φορές τον χρόνο θα έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα - Σοκαριστική λίστα με νέα μέτρα!

Σε ένα νέο ολιγοσέλιδο έγγραφο της Κομισιόν θα συμπεριληφθεί η απάντηση των διεθνών τοκογλύφων στο πόσο «καθαρή» θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια, σύμφωνα με τα όσα προεκλογικά λέει ο Τσίπρας.
Το έγγραφο αυτό, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο πλαίσιο συζητήσεως σε επίπεδο υπουργών οικονομικών θα περιγράφει με πάσα λεπτομέρεια το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, αλλά και τι εκκρεμότητες που έχει ακόμα η χώρα μας από προηγούμενες «συμφωνίες».

Οι εκκρεμότητες αυτές είναι οι εξής:
α) Ιδιωτικοποιήσεις των παρακάτω δομών: ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Μαρίνα του Αλίμου, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, να μεταφέρει το ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ.
β) Νέες μειώσεις μισθών για την "βελτίωση της ανταγωνιστικότητας"
γ) Νέα μέτρα "εξυγίανσης" των τραπεζών, πωλήσεις κόκκινων δανείων στα κοράκια και άλλα. 
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, πέρα από τις εκκρεμότητες που δεν πρόκειται καν να συζητηθούν, το πλαίσιο της εποπτείας θα είναι εξόχως σφιχτό, αφού οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων θα επισκέπτονται ανά τρίμηνο την χώρα μας, προκειμένου να ελέγξουν επιτοπίως τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας.
Οι επισκέψεις αυτές θα συνδέονται με την εκταμίευση δόσεων από την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διαχειρίστηκε η ΕΚΤ και σαφέστατα θα λαμβάνουν υπόψη την διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων και την επίτευξη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θυμίζουμε θα είναι εξαιρετικά υψηλά (3,5% μέχρι το 2023 και 2,2% μέχρι το 2060).
Προφανώς και ο κάθε εχέφρων αντιλαμβάνεται πως στην ουσία δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά μεταξύ της μνημονιακής και της «μεταμνημονιακής» εποχής, συνεπώς καμία έξοδος, πόσω μάλλον «καθαρή».  Αυτή θα επιτευχθεί μονάχα από μία κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής και θα τολμήσει και θα πετύχει ισχυρές τομές στην κατεύθυνση της τόνωσης της πρωτογενούς παραγωγής και της πραγματικής οικονομίας και παράλληλα θα διεκδικήσει τα δίκαια των Ελλήνων, όπως την διαγραφή του παράνομου και απεχθούς μέρους του χρέους