Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Μέρκελ: Κανείς λαθρομετανάστης δεν πρέπει να φτάνει Γερμανία!

Μέρκελ: Κανείς λαθρομετανάστης δεν πρέπει να φτάνει Γερμανία!

Τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει το τριμερές σύμφωνο μεταξύ Γερμανίας – Ισπανίας και Ελλάδας εξήγησε η Μέρκελ στα πλαίσια της συναντήσεώς της με τον Ισπανό φιλελεύθερο πρωθυπουργό.
Όπως εξήγησε ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ δεν είναι λειτουργικός. Όντως, αλλά για εντελώς άλλο λόγο από τον οποίο σκέφτεται ο μέσος Έλληνας αναγνώστης. Όπως εξήγησε η Μέρκελ: «Θεωρητικά, κανείς πρόσφυγας και μετανάστης δεν θα πρέπει να φτάνει σε μας στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Επειδή, λοιπόν, κάποιοι λαθρομετανάστες ξεφεύγουν από το Δουβλίνο, η Μέρκελ αποφάσισε να βρει τα πρόθυμα κορόιδα Τσίπρα και Σάντσεθ για να τους «φορτώσει» τους λαθρομετανάστες που εν τέλει από… λάθος καταφέρνουν να φτάσουν στην Γερμανία.
Μάλιστα, το ισπανικό ανδρείκελο της Μέρκελ, δήλωσε στις κάμερες: «Θέλουμε την αλληλεγγύη της ΕΕ και των χωρών μελών της στην πρόκληση που βιώνουμε, αλλά δεχόμαστε και την ευθύνη μας στο να απαγορεύουμε την δευτερογενή μετανάστευση, για παράδειγμα προς τη Γερμανία».
Σε λίγες μέρες αξίζει να σημειωθεί θα υπογραφεί και η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Μέρκελ και Τσίπρα, ώστε να πάρουμε κι εμείς το… μερτικό μας από τους λαθρομετανάστες που φτάσανε στην Γερμανία.
Όλη η ολόκληρη Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορά της και τα μοναδικά κορόιδα είμαστε εμείς στην Ελλάδα, που εν τέλει θα φορτωθούμε όλους τους λαθρομετανάστες της Ευρώπης, χάρη στην συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.