Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Για το Ισραήλ υπάρχουν θαλάσσια σύνορα: Έφτιαξαν μέχρι και φράγμα για να αποκλείσουν την Γάζα! Σιωπή από τους «αντιρατσιστές»

 Share
 Share
 Email
 Share
Η είδηση έρχεται από το Ισραήλ και είναι ενδεικτική κάποιων πραγμάτων. Δύο μήνες μετά την κατασκευή του υποθαλάσσιου φράγματος του Ισραήλ, το υπουργείο Άμυνας της χώρας κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες του σχεδίου, που υποτίθεται αποσκοπεί στην αποτροπή της διείσδυσης της Παλαιστινιακής αντιστασιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ δια θαλάσσης.

Το πλάτους 50μ. και ύψους 6μ. ψηλό φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα έχει μήκος 200 μέτρα στην Μεσόγειο από την ακτή κοντά στο Ζικίμ, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Το φράγμα αυτό αποτελείται από τρία στρώματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα στρώμα κάτω από την στάθμη της θάλασσας, ένα ενδιάμεσο στρώμα θωρακισμένης πέτρας και ένα ανώτερο στρώμα συρματοπλέγματος. Ένας φράκτης θα περιβάλλει, επίσης, τον κυματοθραύστη ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας.
«Η κατασκευή του φράγματος γύρω από την Λωρίδα της Γάζας, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, προχωράει με γρήγορο και εντυπωσιακό ρυθμό και κάθε μέρα που περνάει, οι αντιτρομοκρατικές ικανότητές μας στην Λωρίδα της Γάζας ενισχύονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκληρός σιωνιστής υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.
Είναι προφανές ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πετυχαίνει «με ένα σπάρο δύο τρυγόνια». Και την αντιστασιακή ικανότητα της Χαμάς θέλει να πλήξει, αλλά και στην λαθρομετανάστευση προς το Ισραήλ να βάλει (πολύ) μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας.
Και εδώ έγκειται αυτό που γράψαμε στην αρχή, για το ότι δηλαδή η είδηση αυτή είναι ενδεικτική κάποιων πραγμάτων. Όπως π.χ. της υποκρισίας αυτών των «αντιρατσιστών» που λένε «να πέσει ο φράκτης στον Έβρο» (προκειμένου να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα), αλλά τηρούν σιγή… ιχθύος για την θωράκιση με φράγμα των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ στην Γάζα.
Ναι, αυτών των θαλάσσιων συνόρων που στο Ισραήλ υφίστανται, αλλά στην Ελλάδα ο Τσίπρας αγνοούσε την ύπαρξή τους, όπως αποδείχθηκε με την γνωστή γελοία δήλωσή του τον Σεπτέμβριο του 2015…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ