Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Πυξίδα Ιδεών: Για το σύγχρονο δόγμα του Εθνικιστικού πολιτικού Αγώνα - Επιμονή, Θέληση και Γνώση

Πυξίδα Ιδεών: Για το σύγχρονο δόγμα του Εθνικιστικού πολιτικού Αγώνα - Επιμονή, Θέληση και Γνώση

Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"
Μόνον ο Λαϊκός Εθνικισμός μας μπορεί να προσανατολίσει την αντίληψη του Λαού μας στην αλήθεια και να συνενώσει την ιστορική και φυσική πραγματικότητα, αναβιώνοντας τα διαχρονικά παραδοσιακά εθνικά αρχέτυπα
Όπως κάθε μεγάλη κοσμοθεωρία, έτσι και ο Λαϊκός Εθνικισμός μας στηρίζεται σε λίγες ξεκάθαρες θεμελιώδεις αρχές, οι οποίες διαθέτουν ένα βαθύτατο εσωτερικό νόημα. Η σαφής πληροφόρηση του Λαού μας σχετικά με αυτές τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την πολιτική ενότητα που απαιτείται ώστε να κατορθώσουμε την Εθνική Αναγέννηση και την Κοινωνική Ανασυγκρότηση. Η εύκολη, η απλή αλλά και τραυματική εξήγηση για όλα τα θεμελιώδη λάθη της ελληνικής πολιτικής κατά τα τελευταία 44 χρόνια βρίσκεται στο γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες σταθήκαμε ανίκανοι να διευκρινίσουμε από μόνοι μας τα ζητήματα του πεπρωμένου μας. Δεν μπορέσαμε να τα αντιμετωπίσουμε ούτε ως άτομα, ούτε ως κοινωνικός οργανισμός ή ως πολιτική συλλογικότητα.

Βεβαίως μεταπολιτευτικά διαδόθηκαν και συζητήθηκαν ποικίλες ιδέες, πολλές και διάφορες ιδέες, «δεξιές», «κεντρώες» και «αριστερές», κοσμοπολίτικες και διεθνιστικές στο σύνολό τους. Στάθηκε όμως ολότελα αδύνατον να φθάσουμε ως Λαός σε ομοφωνία και ομόνοια, σχετικά με τις βασικές αρχές μιας ενιαίας πολιτικής αντίληψης που απαιτείται στοιχειωδώς για την επιβίωση και την πρόοδο των εθνών. Κι αυτό συνέβη επειδή κάθε άτομο, με αρρωστημένη εμμονή, εξασκούσε παθιασμένα κι’ εθελότυφλα το δοτό του δικαίωμα να προσεγγίζει με ημιμάθεια, εγωκεντρικά και συμφεροντολογικά, τις θεμελιώδεις αντιλήψεις και ιδέες που είναι αναγκαίες για την κοινωνική συνύπαρξη και την εθνική επιβίωση.
Αυτό που κάποιοι κατανοούσαν ως «δημοκρατία» κάποιοι άλλοι το θεωρούσαν συγκαλυμμένη συνέχεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Οι μεν απαιτούσαν «σοσιαλιστικό» μετασχηματισμό του κράτους και της κοινωνίας, ενώ οι δε σχεδίαζαν την δικτατορία του προλεταριάτου. Άλλοι επεδίωκαν «λιγότερο κράτος», άλλοι «επανίδρυση του κράτους» και άλλοι «εκσυγχρονισμό» του. Ακόμη κάποιοι τρίτοι με… αντιφασιστική παράκρουση έκριναν ως «απολυταρχικό κράτος» το «κοινοβουλευτικό σύστημα» που τους επωάζει.
Εμείς οι Χρυσαυγίτες έχουμε επανειλημμένα εξασκήσει την οξύτατη κριτική μας ενάντια σε όλες τις πτυχές της εθνοαποδόμησης και για τούτο έχουμε πολεμηθεί λυσσασμένα και άτιμα από τις «δεξιές» και «αριστερές» όψεις του Καθεστώτος. Μετά από τρεις δεκαετίες ιδεολογικοπολιτικής πάλης κατορθώσαμε -δίχως δισταγμό και με τεράστιο πολιτικό κόστος- να ξεκαθαρίσουμε, να στερεώσουμε και να εγκαθιδρύσουμε με σαφήνεια και ωμότητα εκείνες τις πολιτικές έννοιες που απαιτούνται ώστε εμείς οι Έλληνες να συγκροτήσουμε συμπαγή Λαϊκή Εθνικιστική πολιτική, Πολιτική Εθνικής Αναγέννησης και Ανεξαρτησίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Ανασυγκρότησης.
Ο Λαός άκουσε το κάλεσμά μας και εξεδήλωσε το πρώτο του σκίρτημα αντίστασης. Έτσι οι καθεστωτικές δυνάμεις της διάβρωσης, οι αντεθνικές δυνάμεις του Κράτους και του Παρακράτους προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να μας αποβάλλουν από το πολιτικό παιχνίδι: Στερώντας μας κάθε δυνατότητα πολιτικού διαλόγου, με ένα πλέγμα δαιμονολογικών συκοφαντιών, δυσφήμησης και διαστρέβλωσης των επιλογών μας, αλλά και με χαλκευμένες, ανυπόστατες απαγορεύσεις και διώξεις.
Μόνον ο Λαϊκός Εθνικισμός μας μπορεί να προσανατολίσει την αντίληψη του Λαού μας στην αλήθεια και να συνενώσει την ιστορική και φυσική πραγματικότητα, αναβιώνοντας τα διαχρονικά παραδοσιακά εθνικά αρχέτυπα. Η ιδεολογικοπολιτική μας δουλειά ήδη απέδωσε τους πρώτους της καρπούς, εξηγώντας με τον πιο απλό τύπο τις διαδικασίες του πολιτικοοικονομικού βίου, που είναι από την φύση τους περίπλοκες. Η ιδεολογικοπολιτική μας δράση γεννήθηκε από την εύλογη εκτίμησή μας πώς είναι αναγκαίο να εισάγουμε πραγματικά τις ευρείες λαϊκές μάζες στον πολιτικό βίο, να επαναφέρουμε τον Λαό μας στην αγκαλιά του Έθνους.
Προκειμένου να γίνουμε αντιληπτοί μεταξύ των λαϊκών μαζών, διεξάγουμε συνειδητά την διαφώτιση και την προπαγάνδα μας προσανατολισμένες στον Λαό. Έτσι έχουμε αποσαφηνίσει και εκλαϊκεύσει γεγονότα και δεδομένα που άλλοτε ήσαν προσιτά μόνο σε μερικούς «ειδήμονες» του κατεστημένου και των ΜΜΕ. Αυτά τα δεδομένα έχουμε αποκαλύψει και τα έχουμε τακτοποιήσει στο νου του απλού ανθρώπου. Παρουσιάσαμε τα μεγάλα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα τόσο απλά, που ακόμη και η πιο απλοϊκή αντίληψη μπορεί να τα συλλάβει και να τα αφομοιώσει. Αρνηθήκαμε να λειτουργήσουμε με θολές κι αόριστες θέσεις, νοθευμένες, αραιωμένες και «στρογγυλευμένες» ασαφείς έννοιες. Αντιθέτως, μακριά από υποκριτική μετριοπάθεια και «πολιτική ορθότητα» προσδώσαμε σε όλα τα πολιτικά πράγματα ένα ξεκάθαρο νόημα.
Εδώ βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας μας: Είμαστε οι μεγάλοι απλοποιητές και γι’ αυτό θα ανταμειφθούμε από την Ιστορία!