Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ούτε ένα λεπτό για τον Κατσίφα δεν θέλει η βουλή: Αντίδραση Χρυσής Αυγής στην διάσκεψη προέδρων - Ξεσκεπάστηκαν οι ΑΝΕΛ

Αποστάσεις για την τήρηση ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα πήρε σήμερα η πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.
Υπενθυμίζουμε πως στις 29 Οκτωβρίου, η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια, αιτήθηκε την τήρηση ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη του Εθνομάρτυρα, Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής με πρόφαση τον «κανονισμό».

Βέβαια μετά από ημέρες ο αντιπρόεδρος της βουλής Κακλαμάνης (με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση της ΝΔ) ζήτησε την άδεια του σώματος για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Η σημερινή διάσκεψη προέδρων αποφάσισε πως δεν έπρεπε να είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κατσίφα. Ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς εκπροσωπώντας την Χρυσή Αυγή στην διάσκεψη των Προέδρων αντέδρασε στα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής Βούτση όπως και από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.
«Πρέπει να πάρετε θέση ως πρόεδρος της Βουλής. Έπρεπε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Εθνομάρτυρα Κατσίφα, ναι ή όχι;» τόνισε ο Χρήστος Παππάς απευθυνόμενος στον Βούτση με τον πρόεδρο της βουλής να απαντά «Όχι. Δεν το συζητάω».
«Όταν σε μια βουλή υπάρχει μια πλειοψηφία κυβερνητική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου υπάρχουν πληθώρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρουν την Βόρειο Ήπειρο ως Νότια Αλβανία, δεν θα ποιούσε τιμή προς τον Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Σας έγινε πρόταση από την κυρία Ζαρούλια στην Ολομέλεια, επειδή φέρατε και αυτό ως επιχείρημα, όχι σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σε Ολομέλεια, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την δολοφονία. Όχι το ατύχημα. Την δολοφονία Κατσίφα. Κι εσείς αρνηθήκατε…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Ξεσκεπάστηκε για άλλη μια φορά το κόμμα του ψευδοπατριώτη Καμμένου, που όχι μόνο στηρίζει τις αντεθνικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να συγκυβερνά με τους αρνητές της Πατρίδας και τους μπολσεβίκους, αλλά διακηρύττει και αυτό μέσω των στελεχών και βουλευτών του τις ίδιες ανιστόρητες, δηλητηριώδεις και εθνοπροδοτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος των ΑΝΕΛ στην διάσκεψη προέδρων σε συζήτηση που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην οποία θέλησε να εκφράσει την  δυσφορία του και την αντίρρησή του στην τήρηση ενός λεπτού σιγή για τον Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα, πρόταση που έγινε κυριολεκτικά στα κλεφτά, προχθές κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μια όψιμη αντίδραση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, με καθαρά προσωπική του πρωτοβουλία.
Ο κύριος Παπαχριστόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντες στην διάσκεψη των προέδρων των κομμάτων να προσγειωθούν στην πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, μια πραγματικότητα η οποία είναι εμφανής πλέον στον υπόδουλο ελληνικό λαό, η πραγματικότητα της υποχωρητικότητας και της υπακοής στα κελεύσματα της ευρωπαϊκής επιτροπείας και της ατλαντικής συμμαχίας.
Συνέχισε δε λέγοντας με περισσό θράσος ο βουλευτής των γιατρών χωρίς σύνορα τα εξής: «Ναι. Εγώ ευθαρσώς λέω ότι υπάρχει Νότια Αλβανία και δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος.» ξεχνώντας όχι μόνο τα φορτισμένα και κερδισμένα με αίμα ελληνικά εδάφη και εθνικά δίκαια, αλλά απορρίπτοντας και τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες, όπως είναι το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, όπου αναφέρεται και ο όρος Βόρειος Ήπειρος, αλλά και δίδεται το καθεστώς της αυτονομίας σε αυτή την αλύτρωτη και κατεχόμενη ελληνική περιοχή.
Στην συνέχεια αναμάσησε κάποια πράγματα για αυτούς παλαιότερα όπως είπε «μιλούσαν για την Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική» φωτογραφίζοντας το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών εκφράζοντας τον φόβο για ανοδική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
Στην ερώτηση που έθεσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλος «Η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική;», πήρε την απάντηση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά πως «Η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική και θα γίνει και πάλι Ελληνική. Είθε!».