Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο απαγχονισμός του Πατριάρχη μας και η Ιστορία που δεν θέλουν να μάθουν τα Ελληνόπουλα


Ο απαγχονισμός του Πατριάρχη μας και η Ιστορία που δεν θέλουν να μάθουν τα Ελληνόπουλα
 Share
 Tweet
 Share
 Share
 Share
 Email
 Share
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"
Ο ίδιος ο Σουλτάνος διέταξε τον απαγχονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε'. Τον κρέμασαν από τον παραστάτη της Πύλης του Πατριαρχείου και του καρφώσανε στο στήθος τον καταδικαστικό γιαφτά του Σουλτάνου. Το πτώμα του Πατριάρχη έμεινε κρεμασμένο τρεις ολόκληρες ημέρες στην Αγιασμένη αυτή Πύλη του Πατριαρχείου, που μέχρι σήμερα παραμένει κλειστή. Χαρακτηριστικά γράφει γι' αυτό ο Άγγλος ιστορικός Τζωρτζ Φίνλεϊ στην Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως: 

"Το πτώμα του Πατριάρχη έμεινε εκτεθειμένο τρεις ημέρες. Έπειτα το δώσανε στους εβραίους να το σύρουνε μέσα από τους δρόμους και να το ρίξουν στην θάλασσα. Αυτοί η μυσαρή αποστολή ήταν πηγή τρομερής ικανοποίησης για τον Ιουδαϊκό όχλο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που επικρατεί σε όλη την Ανατολή μεταξύ Ελλήνων και εβραίων". 
Οι Τουρκικές πηγές διασώσανε και τα λόγια του Τούρκου μεγάλου Βεζύρη Μπεντερλή Αλή προς τους επικεφαλής των εβραίων Μουτάλ, Μπιταχί και Λεβύ. Όπως απέδειξε ο καθηγητής Ανδρεάδης στην ανακοίνωση της συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών της 10ης Φεβρουαρίου του 1926, καθώς κι ο καθηγητής Φράνκο στο έργο του "Οι εβραίοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία", που εξεδόθη το 1893, ο Μπεντερλή Αλή είπε προς τους εβραίους: "Καλώς ήλθατε ω εβραίοι, να, κρεμάστηκε ο κοινός μας εχθρός. Πετάξτε τον στην θάλασσα”.