Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Απειλές Νίμιτς: Θα υπάρξουν συνέπειες, εάν απορριφθεί η συμφωνία των Πρεσπών


Με άκρως επικίνδυνες συνέπειες, εάν απορριφθούν οι Πρέσπες, απειλεί την Ελλάδα ο φιλοσκοπιανός Μάθιου Νίμιτς
Απειλές για άκρως επικίνδυνες συνέπειες εάν το καταστροφικό για την Ελλάδα προσύμφωνο των Πρεσπών δεν ολοκληρωθεί σε μια πλήρη συμφωνία που δυστυχώς καταλυτικά θα υποσκάψει τα θεμέλια της Εθνικής Υπόστασης των Ελλήνων διεμήνυσε ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ φιλοσκοπιανός Μάθιου Νίμιτς

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο αμερικανός διπλωμάτης και προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων Μάθιου Νίμιτς επέλεξε να εκτοξεύσει μια απειλή που προσβάλλει το πατριωτικό αίσθημα όλων των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα ο Νίμιτς δήλωσε ότι εάν το προσύμφωνο των Πρεσπών δεν κυρωθεί αυτή την περίοδο από την Ελλάδα, τότε "οι συνέπειες της αυτής αποτυχίας θα ήταν βαθιές". Με απλά λόγια ο Νίμιτς διεμήνυσε ότι η αποτυχία της πραγματοποίησης του αλυτρωτικού σχεδίου των Σκοπιανών που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μέρκελ και του αμερικανοσιωνιστικού Βαθέως Κράτους που ασκεί την εξωτερική πολιτική στην Αμερική θα επιφέρει αντίποινα για την Ελλάδα μέσω "επικίνδυνων σεναρίων".
Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο Νίμιτς τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ότι η καλύτερη εκτίμησή του είναι πως η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας θα απαιτούσε χρόνια δεδομένου ότι όλα τα ζητήματα θα έπρεπε να επανεξεταστούν από την αρχή. Φυσικά και θα ήταν καλύτερα να επανεξεταστούν όλα τα θέματα από την αρχή, όπως για παράδειγμα την ανεπίτρεπτη ανοχή του ΟΗΕ στην χρησιμοποίηση του λήμματος "mk: Macedonian" από το ψευτοκρατίδιο των Σκοπίων.
Όμως μια τέτοια εξέλιξη που δεν επιθυμεί ο Νίμιτς θα ωφελούσε σημαντικά την Ελλάδα μιας και θα αναβάθμιζε την αξία της ως γεωπολιτική δύναμη στα Βαλκάνια. Αντιθέτως μια επικύρωση της σημερινής κατάστασης παραχωρεί Ελληνική Εθνική Ταυτότητα σε ξένο παράγοντα με τεκμηριωμένες αλυτρωτικές διαθέσεις, όπως αποδείχτηκε περίτρανα από τις πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του Ζάεφ.
Ωστόσο η παραχώρηση Εθνικής Ταυτότητας σημαίνει απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας, γεγονός που άμεσα βάζει βόμβα στα θεμέλια της Εθνικής Υπόστασης των Ελλήνων, ιδιαίτερα της μίας Ελληνικής Μακεδονίας. Η σημερινή συμφωνία δεν προωθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, αντιθέτως τοποθετεί μια ωρολογιακή βόμβα στην ειρήνη και την ασφάλεια της Ελλάδος.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να αποποιηθούν και να καταρρίψουν τις εθνομηδενιστικές απόψεις υπέρ των αλυτρωτικών διαθέσεων των σκοπίων που ξεδιάντροπα εκφράζουν ακόμη και μέσα στην Βουλή οι κομμουνιστές νεοφιλελεύθεροι, το ένα κόμμα της μεταπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Φίλη και της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και του Δένδια.
Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την αρχική υπονόμευση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας το 1993 με την εμπρηστική τότε δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι η υπόθεση των Σκοπίων είναι άνευ σημασίας και στο απώτερο μέλλον θα ξεχαστεί.
Με επιβεβαίωση από την ιστορική αναδρομή, από τότε η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει επικίνδυνη στάση για το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα με την υποχώρηση της χρησιμοποίησης του όρου Μακεδονία στην προσωρινή ονομασία των Σκοπίων. Εν τέλει η κορωνίδα της ανθελληνικής στάσης της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται από την συνεχή σύμπλευση με τις εθνομηδενιστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα συζήτηση για την "συμφωνία" των Πρεσπών στην Βουλή.
Αποδεδειγμένα από τα γεγονότα η μοναδική δύναμη αντίστασης του Ελληνικού Λαού στο ξεπούλημα της Πατρίδας του είναι ο αγώνας της Χρυσής Αυγής μέσα στην Βουλή και έξω στον δρόμο σε πλήρη συμφωνία απόψεων με τους Έλληνες πολίτες.
Θεόδωρος Γ. Κωστής