Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση στην Κόρινθο


Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση στην Κόρινθο
Καθόλου δεν μας εκπλήσσει το γεγονός από την πίεση προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας, να μην παραχωρήσει την αίθουσα εκδηλώσεων στην Χρυσή Αυγή. Οι δήθεν προοδευτικοί αριστεροί και τα παρα-δεξιά δεκανίκια τους, ουδόλως ενδιαφέρονται για την νομιμότητα και την δημοκρατία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των προνομίων τους, κι ας καταλυθεί ολόκληρο το κράτος.
Απόδειξη για τις παρασκηνιακές πιέσεις που ασκούνται, σε κάθε ιδιώτη, ή φορέα για να αποκλείεται (πάντα «δημοκρατικά») το τρίτο εκλεγμένο πολιτικό κόμμα της χώρας, είναι οι δύο ανακοινώσεις του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κορινθίας τις οποίες και παραθέτουμε, ώστε κάθε πολίτης να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του για την ισονομία και δημοκρατία την οποία βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα.
«Το Επιμελητήριο Κορινθίας, παραχωρεί δωρεάν τις αίθουσες του, σε όλους τους νόμιμους συλλόγους και φορείς καθώς και στα νόμιμα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δεν καθορίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τι είναι νόμιμο αλλά η δικαιοσύνη και οι θεσμοί. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν χρησιμοποιήσει για εκδηλώσεις τους, το Επιμελητήριο, το οποίο έχει παραχωρηθεί, πάντα χωρίς την παρέμβαση της διοίκησης του, για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.
Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια είναι και η παραχώρηση στη Χρυσή Αυγή, για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, αντί να καταγγέλλει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, γιατί υλοποίησε απόφαση του θεσμού, δεν έχει παρά να θέσει το συγκεκριμένο κόμμα, εκτός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Μέχρι να το κάνει αυτό το Επιμελητήριο της Κορινθίας θα είναι ανοικτό σε όλους ακόμα και όταν διαφωνούμε ακραίως με τις απόψεις και τις θέσεις  κάποιων φορέων, που μας το ζητούν. 
Η Δημοκρατία επιβάλει ισονομία και αυτήν υπηρετούμε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας»
«Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για παραχώρηση αίθουσας του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
 Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αντίθετη σε κάθε μορφής φασισμό, από όπου και αν προέρχεται. Κανείς δε μπορεί να εκβιάσει έναν θεσμό, ελεύθερο και δημοκρατικό. Το Επιμελητήριο σε έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε την ακύρωση της άδειας χρήσης της αίθουσας για την εκδήλωση κοπής της πίτας της Χρυσής Αυγής. Επιμένουμε στην ισονομία και το μόνο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε:
  • Την κοινωνική γαλήνη της πόλης
  • Την ασφάλεια του Επιμελητηρίου και
  • Την ασφάλεια των εργαζομένων του.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας
Παναγιώτης Πιτσάκης»
Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, ποιο κόμμα είναι πράγματι «φασιστικό» και αντιδημοκρατικό. 
Η Χρυσή Αυγή δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται, για τα δίκαια των Ελλήνων, κόντρα σε κάθε μικρόψυχη και παρασκηνιακή ενέργεια κράτους ή παρακράτους.