Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για τουρκικές προκλήσεις, εξωτερική πολιτική και Παγκοσμιοποίηση - 5 ΒΙΝΤΕΟ

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Τουρκία να αποχωρήσει από τη Συρία»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την κατάσταση στην Συρία.
Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, μετά τη στρατιωτική ήττα των δυνάμεων του ISIS στη Συρία πολλοί πίστεψαν ότι η επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή ήταν θέμα χρόνου. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν διότι επεδείχθη ανοχή και βοηθήθηκαν να επιτεθούν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας στις δυνάμεις του Άσαντ και παράλληλα η διεθνής κοινή γνώμη επέτρεψε στην Τουρκία να εισβάλει στο Αφρίν.
Έτσι επανήρχισαν οι συγκρούσεις, επανελήφθησαν οι απώλειες σε αμάχους και εμπολέμους, οι άμαχοι εξακολούθησαν να βομβαρδίζονται και τελικώς η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και έχει πλέον περιέλθει σε ένα τέλμα. Για να μπορέσει να βρεθεί λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να πιεστεί η Τουρκία να αποχωρήσει από τη Συρία, να σταματήσει τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και να εκκενωθούν οι άμαχοι από την ανατολική Γούτα, διαφορετικά θα είμαστε απλοί θεατές μιας καταστάσεως την οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε".
Ελευθέριος Συναδινός: Αλβανία - Σκόπια - Τουρκία, φίλοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλή για την Ελλάδα!
Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Μαρτίου 2018 επισημαίνοντας την αδυναμία της πολιτικής της Ένωσης, η οποία αντί να αντιμετωπίσει τις αλυτρωτικές τάσεις της Αλβανίας και των Σκοπίων στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και την Τουρκία του Ερντογάν, η οποία σφαγιάζει κυριολεκτικά Κούρδους αμάχους στο Αφρίν, συντηρεί το κλίμα συνεχίζοντας τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτών των χωρών, αντί να τις απομονώνει και να επιβάλλει κυρώσεις.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, η έκρυθμη κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια θυμίζει τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν τον Α’ Παγκόσμιο και τους Βαλκανικούς πολέμους. Ο διάχυτος αλυτρωτισμός και η καταφανής ρητορική μίσους, ειδικά της Αλβανίας και της Κυβέρνησης των Σκοπίων, κατά της Ελλάδος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, με την ανοχή κυρίως της Μέρκελ και για λόγους που οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά.
Πέρα των παραπάνω, η Τουρκία του Ερντογάν σφαγιάζει κυριολεκτικά Κούρδους αμάχους στο Αφρίν, έχοντας εισβάλει παράνομα σε Συριακό έδαφος. Η πολιτική της ένωσης, των προτροπών, των παραινέσεων για κατάπαυση του πυρός, των προφορικών καταδικών, των καλεσμάτων σε διάλογο δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.
Αντιθέτως η Ένωση, συντηρεί το κλίμα μέσω δηλώσεων από επίσημα χείλη, συνεχίζει τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτών των χωρών και τις χρηματοδοτεί, αντί να τις απομονώνει και να επιβάλλει κυρώσεις. Η ιστορία όμως, τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες, δεν αλλοιώνεται, τα σύνορα δεν παραχαράσσονται, οι εθνικές συνειδήσεις δεν εξαγοράζονται, και τα εθνικά κράτη μέλη δεν απεμπολούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα".
Λ. Φουντούλης: Η παγκοσμιοποίηση κατέρρευσε!
Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζητήθηκαν οι δασμοί στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα που επέβαλε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τον λόγο έλαβε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, όπου και επικρότησε την πολιτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως το παράδειγμα αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, κατήγγειλε τους ευρωπαίους πολιτικούς ως υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης η οποία όμως άρχισε να καταρρέει.
Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:
"Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι μια προαναγγελθείσα, πολύ σωστή κίνηση για τις ίδιες τις Η.Π.Α. και τους πολίτες. Δίνει προτεραιότητα στις αμερικανικές βιομηχανίες. Η Ένωση καλό θα ήταν να έδινε και εκείνη προτεραιότητα στους ευρωπαίους πολίτες και όχι να προωθεί την μετανάστευση των βιομηχανιών της Ευρώπης. Επίσης, ο κύριος Γιούνγκερ δεν έχει καταλάβει πως δεν υπολογίζουν τις δηλώσεις του ούτε οι ηγέτες των κρατών της Ένωσης, πόσο μάλλον ο Πρόεδρος των Η.Π.Α.
Όσο για την δήθεν αγανάκτηση των ευρωπαϊκών κρατών για την μη εξαίρεση τους από το καθεστώς δασμών, ας θυμηθούν σχεδόν όλοι τις δηλώσεις τους εναντίον του Τραμπ, όπως επίσης και το γεγονός πως, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της Ένωσης δεν πληροί την προϋπόθεση του 2 %  των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεν έχουν λοιπόν πρόβλημα στο να αφήνουν τις Η.Π.Α. να αναλαμβάνουν το οικονομικό βάρος της ασφάλειας τους αλλά ταυτόχρονα ζητούν -στο πλαίσιο της συμμαχίας πάντα- οι Η.Π.Α. να μην λαμβάνουν μέτρα τόνωσης και προστασίας της οικονομίας τους ώστε να συνεχίσουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές να κερδοσκοπούν.
Πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης την οποία υπηρετούσατε με σθένος για τα συμφέροντα των πολυεθνικών αρχίζει να καταρρέει."
Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Σε αυτή την Ένωση, δεν υπάρχουν συνένοχοι, μόνο υπεύθυνοι!
Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την πολιτική ακεραιότητας της Επιτροπής, σχετικά με τον διορισμό του Γενικού της Γραμματέα επισημαίνοντας τις υποκριτικές νουθεσίες της Επιτροπής όταν επιτίθεται σε κράτη μέλη με γενικόλογες διατυπώσεις περί κράτους δικαίου, τη στιγμή που η ίδια με την απροκάλυπτη πλέον γερμανοκρατούμενη στελέχωση καίριων θέσεων, δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα περί ηθικής, διαφάνειας και αξιοκρατίας στα του οίκου της.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον κ. Σελμάιερ, έναν καριερίστα πολιτικό υπό τον μανδύα του δημοσίου υπαλλήλου, για το κατόρθωμα της διπλής προαγωγής σε διάστημα μόλις ενός δεκαλέπτου. Δυστυχώς το κοινοβούλιο δεν έχει την τυπική αρμοδιότητα να αποπέμψει τον γενικό γραμματέα της Επιτροπής, ο οποίος υπηρετεί κατά την κρίση του κολλεγίου των επιτρόπων. Πόσο όμως υποκριτικές είναι πλέον οι νουθεσίες της Επιτροπής, όταν επιτίθεται σε κράτη μέλη με γενικόλογες διατυπώσεις περί κράτους δικαίου, τη στιγμή που δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα περί ηθικής, διαφάνειας και αξιοκρατίας στα του οίκου της.
Το έλλειμα ακεραιότητας της Επιτροπής είναι ήδη γνωστό. Εκδηλώνεται με πρακτικές που ναι μεν τηρούν το γράμμα αλλά όχι το πνεύμα των κανονισμών, την διαφορετική ερμηνεία και εφαρμογή των ίδιων κανόνων προς τα κράτη μέλη κατά το δοκούν, την απροκάλυπτη πολιτικοποίηση της διοίκησης θεωρητικά ουδέτερων οργάνων και μηχανισμών, και την γερμανοκρατούμενη στελέχωση καίριων θέσεων. Σε αυτή την Ένωση, δεν υπάρχουν συνένοχοι αλλά μόνο υπεύθυνοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης ή αποδοχής και, αν χρειαστεί, θα υποστηρίξω πρόταση καθαίρεσης της διορισμένης Επιτροπής.
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Κράτος-πειρατής η Τουρκία! Έξω τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από τον Γερμανό Ευρωβουλευτή κύριο Arne Gericke.
Ακολουθεί η απάντηση: "Η υποστήριξή μας προς την Κύπρο είναι συνεχής και σταθερή. Βεβαίως, η Τουρκία είναι αυτή η οποία παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές δίκαιο, επιτίθεται σε χώρες στις οποίες δεν πρέπει να επιτίθεται και διατηρεί την κατοχή τμήματος της Κύπρου επί τόσα χρόνια.
Άρα σαφώς είμαστε εναντίον της Τουρκίας και σαφώς ζητούμε να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να σταματήσει γενικώς η Τουρκία να συμπεριφέρεται σαν ένα κράτος-πειρατής".