Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μερίδιο στα κοιτάσματα της Κύπρου ζητάει η Άγκυρα! Απλοί θεατές οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

 Ema

Πήραν αέρα οι τούρκοι μετά τις δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ και ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης: «Ο πλούτος της Κύπρου ανήκει ισότιμα και στις δύο πλευρές» δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος.
Σε συνέχεια του χθεσινού διαγγέλματος του Ερντογάν για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, την σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ που όχι μόνο ζητάει μερίδιο για την Τουρκία από τα κοιτάσματα αλλά διαμηνύει ότι θα υποστηρίξει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων με κάθε τρόπο.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ έδωσε σήμερα συνέντευξη στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι "Χαμπέρτουρκ" και δήλωσε ότι: «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει ισότιμα και στις δύο κοινότητες εκεί. Δεν μπορούν οι Ε/κ να λένε ότι ‘εγώ θα φέρω τους Ιταλούς, θα φέρω τον τάδε ή τον δείνα, θα δημιουργήσω τετελεσμένα και, μην φοβάστε, θα δώσω από τα κέρδη μερίδιο και στους τ/κ’. Οι συμφωνίες γίνονται και από τις δύο πλευρές.
Σε αντίθετη περίπτωση, δεν τις αποδεχόμαστε. Εμείς μεταφέραμε νερό στην ‘ΤΔΒΚ’, τώρα μεταφέρουμε ηλεκτρισμό, το Υπουργείο μας προχωρά σε διάφορα πρότζεκτ. Εμείς προσπαθούμε, ώστε οι ομοεθνείς μας εκεί να ζήσουν μια καλύτερη και άνετη ζωή», ανέφερε ο τούρκος αντιπρόεδρος.
Για να μην ξεχνιόμαστε η γραμμή των τούρκων για την Κυπριακή ΑΟΖ είναι παρόμοια, αν όχι η ίδια με την θέση των ΗΠΑ.
Σημειώνουμε πως αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Στο ίδιο πλαίσιο έκανε δηλώσεις και η αμερικανίδα πρέσβης στη Λευκωσία: «πρέπει να γίνει ισομερής διαμοιρασμός των φυσικών πόρων, ανάμεσα στις δυο κοινότητες, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διευθέτησης» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
Η ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αποθρασύνει τους τούρκους, αλλά ανοίγει τις ορέξεις τους για περισσότερες διεκδικήσεις έναντι του Ελληνισμού.
Η Χρυσή Αυγή τονίζει για ακόμη μια φορά πως η τουρκία καταλαβαίνει μόνο από την πολιτική των κανονιοφόρων και κανένας από τους δήθεν σύμμαχους μας δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας.