Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η απόγνωση του Καμμένου για το επερχόμενο πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ

Η απόγνωση του Καμμένου για το επερχόμενο πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ

Ποιος δεν θυμάται εκείνη την προεκλογική τηλεοπτική διαφήμιση, πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ένα μικρό παιδί και ένα παιχνίδι-τρένο; 3,5 χρόνια αργότερα, αυτό το οποίο διαπιστώθηκε είναι ότι ο Καμμένος, αντί να αποτρέψει την εκτροπή του τρένου και να μάθει στον «μικρό Αλέξη» να γράφει με το δεξί, μετατράπηκε τελικά σε προέκταση του αριστερού χεριού του Τσίπρα που υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, ο πολιτικός ακροβατισμός του κωλοτούμπα Καμμένου απέτυχε παταγωδώς, καθώς για πολλοστή φορά έδειξε ότι λειτουργεί ως δεκανίκι της αριστερής κυβέρνησης και «χρήσιμος ηλίθιος» και όχι ως δεξιό αντίβαρό της. Το 2012 οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν σε χρόνο dt με σκοπό να εκμεταλλευτούν την αντιμνημονιακή αγανάκτηση και οργή του Ελληνικού Λαού και μπήκαν στην Βουλή υποσχόμενοι ότι θα λειτουργούν σύμφωνα με την λαϊκή βούληση και θα ανακτήσουν την χαμένη Εθνική Κυριαρχία. 6 χρόνια μετά ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν υπογράψει δύο Μνημόνια, έχουν ψηφίσει εκατοντάδες προαπαιτούμενα, συνομιλούν ως πρόθυμοι εντολοδόχοι με τους διεθνείς τοκογλύφους, συνεργάζονται με την εταιρεία  Rothschild και επιτρέπουν στα Σκόπια να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».
Όλα αυτά βεβαίως δείχνουν ξεκάθαρα ότι το δημιούργημα του τυχοδιώχτη Καμμένου πνέει τα λοίσθια. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε η συμμετοχή του στην «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση του Τσίπρα, θα είχε βαρέσει διάλυση (πολύ) νωρίτερα, καθώς τέτοιου είδους μορφώματα έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης (ας θυμηθούμε την ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά, το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη). Ο ψευτόμαγκας Καμμένος δήλωνε παλαιότερα πως αν ο Τσίπρας φέρει κι αυτός Μνημόνιο τότε θα έφευγε από την κυβέρνηση. Έφεραν δύο… Δήλωνε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω». Άλλαξε με την υπογραφή του… Έλεγε ότι με αυτόν συνέταιρο στην κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία για σύνθετη ονομασία. Η απάντηση δόθηκε την προπερασμένη Κυριακή…
Με τι είδους πολιτικό λόγο μπορεί να σταθεί αυτό το κόμμα στις επόμενες εκλογές, όταν νωρίτερα έχει φροντίσει να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την λέξη «ξεφτίλα»; Μάλιστα, ο συνεπώνυμος του προέδρου πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αποκάλυψε αμέσως μετά την φυγή του από το καράβι που βουλιάζει ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ «μπήκε στην ζυγαριά με θέματα οικονομίας, όπως το χρέος οι συντάξεις και ο ΕΝΦΙΑ». Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Σγουρίδης φρόντισε να επιβεβαιώσει τον διαγραφέντα βουλευτή, λέγοντας ότι αυτό συζητήθηκε σε πηγαδάκι. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όντως έγινε μια τέτοια εισήγηση στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, από την στιγμή μάλιστα που το πιο ατράνταχτο επιχείρημα του Καμμένου για να στηρίξει την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας θα ήταν ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ έγινε με ανταλλάγματα στο ζήτημα του χρέους, καθώς το «στηρίζουμε την κυβέρνηση, παίρνουμε τα μέτρα για το χρέος κι όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στην Βουλή, την καταψηφίζουμε», είναι η επιτομή της ανελαίας επιχειρηματολογίας.
Αφήνουμε στην άκρη τα όσα φαιδρά και φτηνά των «καταγγελιών» του Καμμένου για tweet, sms και λίστες, σχετικά με τις «απειλές» κατά των βουλευτών του, και στεκόμαστε στο ότι τόλμησε να πει ότι θα ζητήσει από τον Τσίπρα να κυρωθεί η συμφωνία, «εάν και όταν έρθει στην Βουλή», με την διαδικασία της αυξημένης πλειοψηφίας (180 ψήφοι). Πρόκειται, βεβαίως, για γελοιότητα ολκής, που μόνο ένας (απελπισμένος) καημένος και κλαμένος Καμμένος θα μπορούσε να εμπνευστεί: Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει 153, ο Καμμένος (λέει ότι) θα καταψηφίσει, ο Τσίπρας θα στηριχθεί σε βουλευτές από Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ, αλλά… θα πειστεί από τον Καμμένο να ζητήσει διαδικασία αυξημένης πλειοψηφίας με κίνδυνο να μην κυρωθεί η συμφωνία!
Οι επόμενες εκλογές θα είναι η πολιτική ταφόπλακα και αυτού του αδίστακτου πατριδοκάπηλου πολιτικού απατεώνα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ