Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Έντονη αποδοκιμασία στον Βίτσα από κατοίκους της Χίου, όταν μίλησε υπέρ των λαθρομεταναστών - ΒΙΝΤΕΟ Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 - 15:29 176 Shares Share Tweet

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών από κατοίκους της Χίου έγινε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έδωσε το παρόν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. Χρησιμοποιώντας την γνωστή «κλισέ» επιχειρηματολογία των «αλληλέγγυων» και λοιπών «δικαιωματάκηδων» ο Βίτσας αντί να προτείνει λύσεις στο οξυμμένο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αρκέστηκε να πει μόνο ότι οι λαθρομετανάστες «έρχονται εξαιτίας του πολέμου, εξαιτίας της μεγάλης φτώχειας σε Ασία και Αφρική και τέλος λόγω των υποσχέσεων που τους δίνουν οι διακινητές»!

Πραγματικά απίστευτο σκεπτικό από έναν τύπο που έχει τα ηνία ενός τόσο σημαντικού πόστου. Με τον πόλεμο στην Συρία να έχει, επί της ουσίας, τελειώσει, δεν δικαιολογούνται πια οι ροές «προσφύγων» που καταφεύγουν στην Ελλάδα. Όσο για την φτώχεια που πλήττει την Ασία και την Αφρική, ποιο συντεταγμένο κράτος του κόσμου θα ανοίξει διάπλατα τα σύνορά του για να λύσει το πρόβλημα πείνας, στέγασης και εργασίας λαθρομεταναστών, οι οποίοι θέλουν να έρθουν απρόσκλητοι εκεί;
Προφανώς, μόνο το Ελληνικό… Η Ελλάδα, δηλαδή, θα πρέπει να είναι ο «καλός Σαμαρείτης», ο οποίος θα δέχεται με ανοιχτές αγκάλες όλους όσοι επιθυμούν για τον α’ ή β’ λόγο να αφήσουν την πατρίδα τους. Και βεβαίως, θα πρέπει να πληρώνει αυτή την αφέλεια των λαθρομεταναστών, οι οποίοι «έφαγαν το παραμύθι» από τους διακινητές.
Αυτά τα ανεκδιήγητα που, επί της ουσίας, άκουσαν από τον εκτός τόπου και χρόνου Βίτσα, οδήγησαν τους κατοίκους του νησιού στο να τον αποδοκιμάσουν έντοναΜάλιστα, προς στιγμή η συνεδρίαση διακόπηκε, όταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας απευθυνόμενος στον υπουργό τον επιτίμησε για την λανθασμένη χρήση του όρου «πρόσφυγες».
«Λαθρομετανάστες είναι» είπε, για να προκαλέσει την συνηθισμένη γραφική και γελοία αντίδραση συμβούλου της... αντιπολιτευόμενης αριστεράς, ο οποίος πατώντας το «play» στην κασέτα του «αντιρατσισμού» χαρακτήρισε ως… «φασιστικές» αυτές τις συμπεριφορές, με αποτέλεσμα «να τα ακούσει» κι αυτός από τον κόσμο. Τα… «βίτσια» του Βίτσα και των ομοίων του και τον ψευτοανθρωπισμό τους, καθώς πουλάνε «αλληλεγγύη» εκ του ασφαλούς, δεν θα την πληρώσει η Πατρίδα και ο Λαός. Όσο περισσότερο προκαλούν τον Ελληνικό Λαό με τις αντεθνικές επιλογές τους τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνει το κύμα αντίθεσης και αντίστασης στην λαθρομετανάστευση.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στέκεται αλληλέγγυα στις Έντιμες και Νόμιμες κινητοποιήσεις των Ελλήνων εναντίον της λαθρομετανάστευσης σ’ όλη την Επικράτεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ