Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Το είπε και το έκανε! Αστυνομικούς στα σύνορα με την Γαλλία ενάντια στις επαναπροωθήσεις έστειλε ο Σαλβίνι

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή Ιταλών αστυνομικών για περιπολίες στη μεθόριο με τη Γαλλία ώστε να αποτρέψουν την επαναπροώθηση "μεταναστών" έπειτα από ένα επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στην Κλαβιέρ.
«Η νιοστή κατάχρηση των γαλλικών αρχών, που εκμεταλλεύτηκαν επίσης την καλή πίστη της αστυνομίας μας, θα έχει συνέπειες: αυτοκίνητα περιπολιών θα σταλούν στην Κλαβιέρ προκειμένου να ελέγξουν και να φυλάξουν τα σύνορα», έγραψε στο Facebook. Η ανακοίνωσή του συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν Ιταλούς αστυνομικούς να φυλάνε σκοπιά στο σημείο όπου ένα αυτοκίνητο της γαλλικής αστυνομίας είχε αφήσει τρεις λαθρομετανάστες το πρωί της Παρασκευής

«Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν δεχόμαστε ξένοι που συνελήφθησαν στη γαλλική επικράτεια να μεταφέρονται στην Ιταλία χωρίς οι δυνάμεις μας της τάξης να μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σαλβίνι. Στις αρχές της εβδομάδας ο Σαλβίνι είχε χαρακτηρίσει «προσβολή χωρίς προηγούμενο» τη διείσδυση της γαλλικής χωροφυλακής για να αφήσει λαθρομετανάστες σε μια δασώδη περιοχή κοντά στην Κλαβιέρ.
Το παράδειγμα του Σαλβνίνι αποδεικνύει πως για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και την φύλαξη των συνόρων χρειάζεται πρώτα από όλα πολιτική βούληση και στην Ελλάδα μόνο η Χρυσή Αυγή την διαθέτει!