Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τρόμος στις καθεστωτικές φυλλάδες από την δυναμική της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα: “Θα ξεπεράσει το 16%”!

Τρόμος στις καθεστωτικές φυλλάδες από την δυναμική της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα: “Θα ξεπεράσει το 16%”!

Τον τρόμο του καθεστώτος φανερώνει η αρθρογραφία των μεγάλων εφημερίδων, όπου οι δημοσιογράφοι μιλούν επί των πραγματικών στοιχείων και όχι επί των ψεύτικων δημοσκοπήσεων. Ενδεικτικά του όλου ζητήματος είναι δύο δημοσιεύματα στις εφημερίδες του ΔΟΛ, «Βήμα» και «Νέα», που πραγματεύονται τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα και το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης στο δεύτερο γύρο.

Στην εφημερίδα «Τα Νέα», η αρθρογράφος, Μαρία Στρατηγάκη, μιλώντας περί της διαχείρισης των λαθρομεταναστών γράφει: «Αυτή η ασαφής και χωρίς όρια κατάσταση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθούν ξενοφοβικά και συχνά ρατσιστικά αντανακλαστικά πολλών κατοίκων στις γειτονιές με τις καταλήψεις. Αυτά εκμεταλλεύονται φασιστοειδή μορφώματα και τα κεφαλοποιούν. Έτσι υπάρχει κίνδυνος η - επί τετραετία υπόδικη - Χρυσή Αυγή να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το 16% που πήρε στις δημοτικές του 2014 στην Αθήνα».
Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός πως την αρθρογράφο την απασχολεί η κεφαλαιοποίηση από την Χρυσή Αυγή και όχι το αίσχος που επικρατεί στην Αθήνα. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των Αθηναίων, που βιώνουν αυτό το αίσχος.
Το έτερο άρθρο του Σπύρου Καβουνίδη στο «Βήμα» τιτλοφορείται «Το δημοκρατικό καθήκον στις εκλογές της Αθήνας» και καλεί στην στήριξη του κηπουρού του Τζέφρυ, Γερουλάνου, προκειμένου να μην πάρει την δεύτερη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Συγκεκριμένα, γράφει: «Και βέβαια υπάρχει και ο Κασιδιάρης. Ο υπόδικος υποψήφιος της –κατηγορούμενης ως εγκληματικής οργάνωσης- Χρυσή Αυγή, που καταφέρνει να συσπειρώσει την υπαρκτή –αλίμονο- φασίζουσα ψήφο, αλλά και άλλους (ακρο)δεξιούς εμπνεόμενους από την ελληναράδικη ρατσιστική παρουσία του. Αυτό το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο υπάρχει κίνδυνος να διεκδικήσει την δεύτερη θέση.
Εδώ είναι που μπαίνει το καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ανεξάρτητα από επιμέρους προτιμήσεις, ιδιαίτερες πολιτικές απόψεις, κομματικές ή προσωπικές φιλίες, ακόμα και αντιπάθειες. Θα είναι τραγικό αλλά και επαχθές το θέαμα η δεύτερη Κυριακή στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας να είναι μεταξύ των κ. Μπακογιάννη και του Κασιδιάρη. Και θα δοθεί εκ των πραγμάτων βήμα στην Χρυσή Αυγή να προπαγανδίσει τις απόψεις της».
Κυριακή κοντή γιορτή και ας μην ανησυχούν οι «δημοκράτες» της φακής· όλοι οι φόβοι τους θα γίνουν πραγματικότητα!