Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

 
                                                            Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.
  
Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, το μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού, είναι το μνημόνιο, και φυσικά το ΨΕΜΑ ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής της χώρας ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην «ανάκαμψη».....
Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και την παραμικρή προοπτική ανάκαμψης.
Θα πρόκειται στην ουσία για την επιστροφή στο βιοτικό επίπεδο επιστροφής της δραχμής, εντός ευρώ όμως.
Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας Εγκληματικής κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, φέρνοντας με ψεύτικα στοιχεία για την οικονομία μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της, παρουσιάζοντας έτσι και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό «στήριξης» ουσιαστικά αναπόφευκτες.
Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks.
Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και… φυσικά των ελληνικών τραπεζών(!), ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει(!!!) και ότι η Ε.Ε ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση».
Με λίγα λόγια οι ΑΙΣΧΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, οι ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ δημιούργησαν τεχνηέντως, και με απολύτως ψεύτικα και κατασκευασμένα στοιχεία, μια «δραματική» πλασματική εικόνα, προκειμένου να θεωρείται δεδομένο ότι για τη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πλην… του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, γνωρίζοντας ότι την οδηγούν σε πτώχευση!!!
Έξι μήνες αργότερα η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ.
Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές στα τέλη του 2012!!!
ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΕΜΑ, καθώς η πραγματική πρόβλεψη του ΔΝΤ, ήταν εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που δημοσιεύτηκε το 2010 απλώς και μόνο για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί το μνημόνιο, και ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή που δημοσιεύτηκε στην πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα μέσα προ κρίσης επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο εντός του πλαισίου της εμπειρίας από χώρες που υλοποίησαν εσωτερικές υποτιμήσεις.
Στην πραγματικότητα, η απαραίτητη ανακατανομή των πόρων προς τον εμπορεύσιμο τομέα δείχνει ότι η τρέχουσα ύφεση έχει ένα σημαντικό συστατικό μονιμότητας».
Είμαστε ακόμη στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης!!!
Με λίγα λόγια ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Και όχι απλά γνώριζαν ότι οδηγούν την Χώρα στον γκρεμό, αλλά έκαναν ότι μπορούν για να ΤΗΝ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
Δεν είναι τυχαίο που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, (όπως αναφέρει το δημοσίευμα), προβλέπει την αθροιστική συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στο 25% μέχρι το 2014(!!!) ούτε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν το ΑΕΠ μειωθεί ακόμη περισσότερο, αφού αυτό θα αποτελεί απλώς αναθεωρημένο στόχο του μνημονίου, το οποίο εξαρχής επιδιώκει την ύφεση ως μέσο επίτευξης της επιθυμητής εσωτερικής υποτίμησης.
Ούτε θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματική η απογείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά «παράπλευρη απώλεια», την οποία η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση γνώριζαν και αποδέχτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή, αφού η εσωτερική υποτίμηση προκαλεί ύφεση και η ύφεση μείωση του ΑΕΠ και εκτίναξη του λόγου χρέους / ΑΕΠ.
Έτσι, στην πραγματικότητα η πτώχευση της Ελλάδας δεν ήταν μια απροσδόκητη συνέπεια του μνημονίου ή της αποτυχίας υλοποίησής του, καθώς το ίδιο το μνημόνιο αποτελεί από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, με μοναδικό στόχο αυτή να κρατηθεί πάση θυσία εντός ευρώ για να μην απειληθούν ευρωπαϊκά και άλλα συμφέροντα.
Σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες εκθέσεις, η πρώτη από το ίδρυμα Open Europe στο Λονδίνο και η δεύτερη από το πανεπιστήμιο London School of Economics και το ίδρυμα CERP, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις το μισό της εσωτερικής υποτίμησης που επιθυμεί η τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο!!!
Δηλαδή έχουμε εξοντωθεί κατά το ήμισυ!!!
Το πρόγραμμα τους προβλέπει ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ!!!
Ο επικεφαλής της έρευνας για την έκθεση του Open Europe, Ραούλ Ρουπάρελ, είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα έχει να υποστεί από δω και πέρα «άλλο τόσο» εσωτερική υποτίμηση όσο υπέστη μέχρι τα τέλη του 2012.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι για την τρόικα η εσωτερική υποτίμηση και επομένως η ύφεση και η αύξηση της ανεργίας πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Ελλάδα να θεωρείται ανταγωνιστική έναντι της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη και κάτι τέτοιο συνεπάγεται περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη οικονομική αποδυνάμωση των Ελλήνων, με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.
Με λίγα λόγια ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, παρέδωσαν την Χώρα μας επί τούτου, (γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο την ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ), στα νύχια των Διεθνών Τοκογλύφων, των Εγκληματιών Κερδοσκόπων, και των Σαρκοφάγων Ξένων Τραπεζών, ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.
Και βέβαια… κάποιοι ΕΠΑΞΙΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥΣ συνεχίζουν το έργο τους.
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Και όμως… όλοι αυτοί ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι, εξακολουθώντας να διαφεντεύουν και να ρημάζουν τις ζωές μας.
 Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.