Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ 2013

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διανύοντας τις ημέρες των καταιγιστικών εξελίξεων στην κυπριακή οικονομία, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα γεγονότα και τις αιτίες που έφεραν την ηρωική νήσο σε αυτή την κατάσταση.
Μια μορφή ανάλυσης θα ήταν η παρουσίαση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης με τα ανάλογα γραφήματα των παραστάσεων των επιτοκίων των κερδών, του δημοσίου χρέους, του εμπορικού ισοζυγίου, της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας. Αυτός ο δρόμος, όμως θα μας κατευθύνει σε αδιέξοδα όπως οδήγησε και την κυπριακή κοινωνία και σίγουρα σε εσφαλμένα συμπεράσματα....................
Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αναγνωρίσουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ θα πρέπει να γυρίσουμε κάποια χρόνια πίσω. Κάπου στα 1955, την 1ηΑπριλίου, όταν ξεκίναγε ένας ένδοξος αγώνας για τη λευτεριά και την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα πατρίδα. Ένας αγώνας που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους λίγους, από τους εκλεκτούς,τους φωτισμένους που έθεσαν τη ζωή τους στη διάθεση της πατρίδας. Το αποτέλεσμα της τετράχρονης τιτανομαχίας ήταν προϊόν προδοσίας του παπά (Μακάριος) και του ψευδό-εθνάρχη Καραμανλή με τις συμφωνίες Ζυρίχης –Λονδίνου. Αντί για την πολυπόθητη ένωση με την μητέρα Ελλάδα δημιουργήθηκε "ανεξάρτητο"Κυπριακό κράτος και από το πουθενά έβαλαν ως εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία,δηλαδή έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Μέσα σε αυτό το δημιούργημα των πολυεθνικών και των Οικονομικών συμφερόντων οι προδότες του Εθνικού αγώνα ανελίχθηκαν σε λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης και πολλές φορές κατέλαβαν και κυβερνητικές θέσεις. Οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ όσοι επέζησαν των σκληρών μαχών των προδοσιών και των βασανιστηρίων από τα Αγγλικά κάτεργα καταδιωχθήκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους οπαδούς του Μακάριου. Οι διώκτες τους ήταν οι πρώην συνεργάτες των Άγγλων και οι πιστοί αλλά καλοταϊσμένοι ποικιλοτρόπως οπαδοί του παπά.
Οι δομές, ο κοινωνικός ιστός, η νομοθεσία, το εκπαιδευτικό σύστημα, η δικαιοσύνη στηρίχθηκε στους Αγγλικούς νόμους που απλά τους μετέφραζαν στα Ελληνικά. Ο κυπριακός λαός βγήκε από πλινθόκτιστα σπίτια και μπήκε σε μονοκατοικίες με κήπο, με ηλεκτρικό και νερό.Το απατηλό όνειρο του ευδαιμονισμού, του άκρατου υλισμού, του μικροαστού άρχισε να ξετυλίγεται. Και τα χρόνια περνούσαν και φθάνουμε στον Ιούλιο του 1974 όπου οφείλουμε να αναγνωρίσουμε μια μεγάλη αλήθεια: Το ψευδό-ρωμαίικο με τους προδότες πολιτικούς της Δημοκρατίας στο όνομα των business και της παλινόρθωσης του κοινοβουλευτισμού πούλησε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον δις φορές προδότη Καραμανλή, η Κύπρος ήταν μακριά και έτσι εγκαταλείφθηκαν στη νήσο ανυπεράσπιστοι, να σφαγιάζονται γυναικόπαιδα και κάποιοι λίγοι ηρωικοί, αιώνια τιμημένοι Άντρες που υπερασπίσθηκαν και διέσωσαν ότι τουλάχιστον μπορούσε να διασωθεί από την τιμή του Έλληνα στρατιώτη. Στην Κύπρο ο αντίστοιχος ψευδό-εθνάρχης στο όνομα του λαού και της Δημοκρατίας καλούσε από βήματος του Ο. Η. Ε τις εγγυήτριες δυνάμεις να επέμβουν γιατί κινδύνευε η εξουσία του από τους Έλληνες, ανοίγοντας κατά αυτόν τον τρόπο την κερκόπορτα για να εισέλθουν οι βάρβαροι. Και ο Κυπριακός λαός από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε από την μονοκατοικία με τον κήπο, το ηλεκτρικό και το νερό να ζει σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σε αντίσκηνα, προδομένος από την ηγεσία του,προδομένος ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ από τη μητέρα πατρίδα, χωρίς άξιο ηγέτη να τον εμπνεύσει,να τον οδηγήσει, να του θυμίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της ένωσης και της Μεγάλης Ελλάδας.
Με μοναδικό όπλο την ενότητα και το όνειρο του μικροαστού εργάσθηκαν σκληρά. Ξαναχτίσανε τις πόλεις τους,τόνωσαν την παραγωγή τους, υπερδιπλασίασαν την τουριστική βιομηχανία και το κυριότερο δημιούργησαν όλες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να εισρεύσουν κεφάλαια από την Αραβία, από την Ρωσία, από οπουδήποτε και από οτιδήποτε χωρίς περιορισμούς, χωρίς ελέγχους, χωρίς κανένα νομικό, μα ούτε ηθικό φραγμό. Το χρήμα που εισέρρευσε ήταν αρκετό ώστε οι μυημένοι στα μυστικά του μαμμωνά να γίνουν πάμπλουτοι και ο λαός να μπορεί να ικανοποιεί τα πιο τρελά, υλιστικά,ψεύτικα όνειρα του. Η μονοκατοικία αποκαταστάθηκε από το σπιτάκι των 150τετραγωνικών με την BMWπαρκαρισμένη πάντα στο ιδιωτικό πάρκινγκ, με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, με μια Φιλιππινέζα να μεγαλώνει υπεύθυνα τα μωρά,με άλλη Φιλιπινέζα υπεύθυνη για την καθαριότητα του σπιτιού και την διατροφή της οικογένειας και κυρίως με Σαββατοκύριακα στο London για Shopping και στην Αθήνα για διασκέδαση στα πολιτιστικά κέντρα.
Κάτι αμούστακα παιδιά που οδηγήθηκαν στο ικρίωμα για την λευτεριά και την ένωση ξεχάστηκαν, μα κυρίως ξεχάστηκε το μήνυμα που άφησαν με τον θάνατο τους. Κάποιοι χιλιάδες αγνοούμενοι(1619) και αυτοί ξεχάστηκαν όπως και τα κατεχόμενα σπίτια, οι περιουσίες, οι τάφοι των παππούδων και η αιματοβαμμένη γη της Κυρήνειας, της Αμμόχωστου, της Μόρφου. Όλα θυσία στο όνομα του μαμμωνά,του υλισμού, του ευδαιμονισμού, του Παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, ευτυχώς υπήρξαν και κάποιοι λαμπροί νέοι που διέσωσαν την τιμή της νήσου και ολάκερου του Έθνους: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΣ.Ήρωες τους αποκαλώ εγώ, ήρωες τους αποκαλούμε εμείς. Για να πούμε άλλη μια πιο σκληρή αλήθεια, μαλάκες τους αποκάλεσαν οι υμνητές του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, της φιλιππινέζας και της BMW. Τρελούς τους είπαν που θέτουν την ειρήνη και την ευημερία σε κίνδυνο. Μια ειρήνη και ευημερία χτισμένη απάνω στην προδοσία και στο αθώο αίμα των αγωνιστών.
Ήταν 2004 όταν οι δυνάστες των εθνών αποφάσισαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη νήσο. Ετοίμασαν ένα σχέδιο που ξεπουλούσε πατρίδα, φυλή, ιστορία, λαό και του έδωσαν το όνομα ενός αράπη που τύγχανε να βρίσκεται στη θέση του προέδρου του Ο. Η. Ε. Σχέδιο Ανάν το ονόμασαν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν κόλαφος για τους εν Ελλάδα και εν Κύπρο προδότες. Μιλώντας πρωτίστως η εθνική συνείδηση, ή τέλος πάντων ό, τι είχε απομείνει από αυτήν, έδωσε ο λαός ένα βροντερό όχι στα δόλια σχέδια των αρουραίων της ιστορίας. Αυτό το όχι δεν συγχωρήθηκε ποτέ από τους παγκόσμιους δυνάστες των λαών και επιτόπου άρχισε να ξετυλίγεται το σχέδιο για την πλήρη εξαθλίωση και καταδυνάστευση του κυπριακού λαού. Έτσι ξημέρωσε η 26ηΜαρτίου 2013 όπου οι αδελφοί Κύπριοι ανακάλυψαν ότι το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η ενότητα τους, η εργατικότητα τους, η μόρφωση τους και η ιστορία τους. Όλα τα άλλα ήταν μια φούσκα που έσκασε ή όπως σοφά λέει η λαϊκή ρήση "ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα". Έτσι ξημέρωσε και για αυτούς η μέρα, που θα τους δοθεί η δυνατότητα να κοιταχθούν στον καθρέφτη με γκρεμισμένο το προσωπείο τους και να δουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ένα πρόσωπο γεμάτο Ελλάδα, θεούς, ήρωες και αγώνες.
Είναι αλήθεια χάθηκαν και χάνονται περιουσίες, σε αρκετές περιπτώσεις όχι μόνο νόμιμα αλλά και ηθικά αποκτηθέντες. Η ανεργία θα αυξηθεί, επιχειρήσεις θα κλείσουν, τα μεροκάματα θα εξαθλιωθούν. Αλλά αν πρόκειται μέσα από αυτήν την διαδικασία ο λαός να επανακτήσει την ψυχή του χίλιες φορές ρακένδυτοι και πεινασμένοι με πίστη σε ιδανικά και αξίες παρά ευτραφείς και βολεμένοι απάτριδες αστοί.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Παπαδόπουλου άφησε πλεονασματικό ταμείο κάποιων εκατομμυρίων ευρώ στον νεοεκλεγέντα σταλινικό κομμουνιστή πρόεδρο Χριστόφια. Η κυβέρνηση Χριστόφια μέσα στην πλήρη απραξία της έφερε δύο σχέδια εις πέρας: α) κατέστρεψε ολοσχερώς την κυπριακή οικονομία οδηγώντας την στα νύχια του Δ. Ν. Τ και της τρόικας και β) αναγνώρισε τους προδότες της ΕΟΚΑ ως αδίκως δολοφονηθέντες. Αυτή ήταν η εισφορά των κομμουνιστών στην πατρίδα τους, αυτή είναι η παντοτινή εισφορά των κομμουνιστών στην πατρίδα: Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Η τελευταία και μεγάλη αλήθεια που πρέπει να αναγνωρίσουμε Κύπριοι, Μοραΐτες, Κρητικοί, Μακεδόνες και όλος ο Ελληνισμός μαζί λέγεται Γεωπολιτική. Δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή Ελλάδα χωρίς την Κύπρο. Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος. Αυτό προστάζει η γεωπολιτική και αυτό πρέπει να γίνει. Η λεκάνη της ανατολικής μεσογείου ή θα είναι όλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ή δεν θα μας ανήκει ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φυσικό αέριο και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που στο τέλος θα καταλήξουν μόνο στα χέρια των Εβραίων. Σε ό, τι αφορά τις διαφωνίες των Εβραίων με τους Τούρκους, όπως λέει και ο λαός "όλα στο κόλπο είναι". Ας μην παραμυθιαζόμαστε. Όλα γίνονται με πρώτιστο στόχο να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό από τη νήσο και δεύτερον να πάρουν το χρυσό και το φυσικό αέριο που ανήκει σ’αυτήν.
Μοναδική ελπίδα η αιώνια Ελληνική ψυχή, η σπίθα που γίνεται φωτιά. Χτες ήταν στο ψευδό-ρωμαίικο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σήμερα ας αγωνισθούμε όλοι μαζί να είναι στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ το ΕΛΑΜ. Η μοναδική ελπίδα του έθνους είναι η πίστη στις αιώνιες αξίες της φυλής, της τιμής και του αίματος. Το χρήμα και ο μαμωνάς μόνο καταστροφή και ηθική κατάπτωση μπορούν να προσφέρουν.
Με πίστη στο αίμα των ηρώων και τις αναλλοίωτες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης αγωνιζόμαστε μόνοι και λίγοι εναντίον όλων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ