Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Προγραμματικές δηλώσεις, “Στο ίδιο έργο θεατές”


Προγραμματικές δηλώσεις, “Στο ίδιο έργο θεατές”
«Στο ίδιο έργο θεατές» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, με θέμα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης,
Και φυσικά πρόκειται για την ίδια ανούσια διαδικασία, κατά την οποία υποτίθεται ότι η Βουλή επιδοκιμάζει την νέα κυβέρνηση βάση του «προγραμματικού» της προγράμματος.

Και την λέω ανούσια, αφού η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και μπορεί να δηλώσει οτιδήποτε, χωρίς να ανησυχεί για πιθανή αρνητική εξέλιξη. Και αυτά τα οποία δηλώνει η κυβέρνηση, όπως πάντα, στην πράξη είναι απλές δηλώσεις, δηλαδή παραπλανητικά λόγια του αέρα, κι όχι πραγματικές δεσμεύσεις, πάνω στις οποίες θα κληθεί να απολογηθεί αν δεν υλοποιηθούν.
Όπως κάθε φορά, ο νέος Πρωθυπουργός έταξε λαγούς με πετραχήλια, λες και κανείς μας δεν γνωρίζει την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι τοκογλυφικοί «θεσμοί» στην οικονομική διαχείριση του κράτους. Όπως έταζαν και οι προηγούμενοι από αυτόν. Εξήγγειλε ελαφρύνσεις και ηλεκτρονική διαχείριση του κράτους και άλλα ωραία και παραπλανητικά. Όλοι γνωρίζουμε πως ότι μας δώσουν με το ένα χέρι, θα το πάρουν πίσω διπλό με το άλλο. Το μόνο που αλλάζει είναι, ότι τη μια φορά το κάνουν με το "αριστερό" χέρι και την άλλη με το "δεξί"…
Ο τέως Πρωθυπουργός, καθόλου δεν μας εξέπληξε, αφού η ομιλία του, δεν είχε να κάνει με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά απλώς εκθείασε, τα πεπραγμένα της δικής του προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως βέβαια τα αντιλαμβάνεται εκείνος και όχι όπως τα υπεστήκαμε εμείς ως πολίτες. Μας είπε ότι η χώρα είναι οικονομικά ισχυρή, χωρίς οικονομική επιτροπεία, και με ισχυρό προφίλ εξωτερικής πολιτικής, αποδεικνύοντας την τεράστια πλάνη του. Και φυσικά ευλόγησε τα γένια του αφού όπως είπε, είναι νίκη του αντιφασιστικού μετώπου η απουσία της Χρυσής Αυγής από την Βουλή.
Παραδέχθηκε λοιπόν, ότι ένα ολόκληρο πολιτικό μέτωπο, συνέργησε (με ποιους άραγε τρόπους;) για να λείπει η Χρυσή Αυγή από την Βουλή!
Σημαντικό σημείο της ομιλίας του ήταν, η κατ’ αυτόν έξυπνη δήλωση πως δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές πέντε μήνες μετά την εκλογή της ΝΔ, όπως έκανε η ΝΔ στην δική του περίπτωση. Αυτό για να μην μείνει καμία αμφιβολία, σε κανέναν, ποιος στην πράξη στηρίζει ποιόν στην πολιτική σκηνή, του θεάτρου σκιών.
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη τους, διεφώνησαν όλοι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Την κατήγγειλαν για συντηρητισμό, για αντιλαϊκά μέτρα, για ανεδαφική πολιτική.
Θα είναι λοιπόν ξανά απορίας άξιο, γιατί θα ψηφίζουν όλοι μαζί με χέρια και με πόδια, τα διάφορα νομοσχέδια που θα φέρνει ο Μητσοτάκης. Και όχι, ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι, δεν θα το κάνουν διότι θα είναι υπαγορευμένα, από τα ξένα αφεντικά… Απλά θα αλλάζουν κατά περίπτωση άποψη, για την συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης…
Είναι προφανές, ότι το κανάλι της Βουλής, θα χάσει σε τηλεθέαση και ότι κανέναν ενδιαφέρον δεν θα έχουν πλέον οι συζητήσεις στην Βουλή, αφού θα γίνονται μεταξύ συνεργατών και συνοδοιπόρων. Είναι ακόμη προφανές ότι η κανονικότητα επανήλθε στην Βουλή, αφού η γνήσια φωνή του Λαού, εκείνη που φώναξε κλέφτες τους κλέφτες, προδότες τους προδότες και τουρκοπράκτορες τους τουρκοπράκτορες, δεν θα ακούγεται στην επόμενη τετραετία, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Και είναι επίσης προφανές, ότι οι Έλληνες θα ευημερήσουμε…