Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ανάπτυξη βλέπουν οι δανειστές, που όμως δεν την έχει αισθανθεί ο λαός!


Ανάπτυξη βλέπουν οι δανειστές, που όμως δεν την έχει αισθανθεί ο λαός!
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γκίντος, επισκέφθηκε την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Στουρνάρα. 
Ο εκπρόσωπος των δανειστών, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά “ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη αισθανθεί στην καθημερινότητά του την βελτίωση, που αποτυπώνεται στους στατιστικούς δείκτες”! Με άλλα λόγια, ο κ. Γκίντος, μας λέει αυτό που έλεγε κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο παλαιός, ότι ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι. 

Δεν παρέλειψε να πει ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι τα κόκκινα δάνεια και κάλεσε την κυβέρνηση να πιέσει ακόμη περισσότερο όσους χρωστούν στις τράπεζες, που σημαίνει… πλειστηριασμούς! 
Όλοι είναι ευχαριστημένοι, αλλά ο λαός δεν το αισθάνεται… Επί της ουσίας, τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα δεν μειώθηκαν όπως είχε υποσχεθεί ο ψεύτης Μητσοτάκης προεκλογικά και όσο για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, είναι ελάχιστες και δεν αρκούν για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και στις περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι σχεδόν χρεοκοπημένες.