ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο επικεφαλής και ιδρυτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την ηλικία των 16 ετών συμμετέχει ενεργά στο εθνικιστικό κίνημα. Για τα πιστεύω του, συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1974, κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα ενάντια στην στάση των Άγγλων στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Κατά την θητεία του στον Στρατό υπηρέτησε σαν Δόκιμος έφεδρος Αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις. Είναι συγγραφέας περισσότερων από δέκα έργων ιστορικού, ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου. Είναι ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", στην οποία και αρθρογραφεί. Επανεξελέγη γενικός γραμματέας στη διάρκεια των εργασιών του 7ου συνεδρίου του κινήματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2011.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα Λαϊκό και Εθνικιστικό, με δομές, αρχές και θέσεις. Δραστηριοποιείται ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, έχοντας λάβει μέρος στις ευρωεκλογές (1994, 2009) και στις εθνικές εκλογές (1996, 2009). Στις 7 Νοεμβρίου του 2010 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και στον Δήμο της Αθήνας έλαβε ποσοστό 5,3% και εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο εθνοκτόνο Μνημόνιο και στο αμαρτωλό καθεστώς των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου. Ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες και την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας που προωθούν τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και της λεγόμενης αριστεράς. Προτείνει μια Εθνική πολιτική για την έξοδο από την κρίση που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας. Αγωνίζεται για μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.