Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην “Δημοκρατία”: Η Χρυσή Αυγή θα ενισχυθεί!

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην “Δημοκρατία”: Η Χρυσή Αυγή θα ενισχυθεί!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος παραχώρησε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα "Δημοκρατία".
 - Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 είναι κρίσιμες για την Πατρίδα μας από πολλές απόψεις. Και το ζητούμενον δεν είναι μόνο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, αφού αυτό έχει ήδη κριθεί. Δεν θα είναι επίσης ζητούμενον το εάν η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού και αυτό όπως όλα δείχνουν έχει επίσης κριθεί. Και έχει κριθεί από το τραγικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και την διαφορά των 10 ποσοστιαίων επί τοις εκατό μονάδων, η οποία είναι και φυσικό να διευρυνθεί. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε τις εκλογές τον Οκτώβριο ίσως η χώρα να απαλλάσετο μιας διά παντός από το φάντασμα μίας κυβερνώσας αριστεράς. Ο Λαός στις 26 Μαΐου 2019 κατ’ ουσίαν τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά την άποψή μου δικαίως τον τιμώρησε. Δεν είναι όμως το μόνο που θα κριθεί την 7ην Ιουλίου. Θα κριθεί και η δυναμική παρουσία μέσα στην Βουλή μιας αληθινής εθνικής αντιπολιτεύσεως και αυτή η Εθνική Αντιπολίτευση, η οποία θα χρειαστεί να δώσει μάχες για τα ανοικτά και κρίσιμα εθνικά θέματα, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Σε σχέση με τις εκλογές του 2015, το κόμμα σας στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχασε περίπου 2 εκατοστιαίες μονάδες, λαμβάνοντας 4,87%. Πού το αποδίδετε;
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Οι λόγοι των εκλογικών απωλειών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν αρκετοί και όχι μόνον ένας. Ο πρώτος λόγος είχε να κάνει με τον σκληρό πόλεμο, τον οποίο δέχθηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα χρόνια της διακυβερνήσεως της χώρας από την αριστερά. Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, παράνομες αντισυγκεντρώσεις ακόμη και σε προεκλογική περίοδο, απαγόρευση προβολής του κόμματός μας όχι μόνο από την κρατική τηλεόραση, αλλά και από τους μεγάλους και μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς και μία βρώμικη προπαγάνδα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όλα τα εθνομηδενιστικά νομοθετήματα από το τρίτο μνημόνιο μέχρι την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους και από την ιθαγένεια και την παροχή δικαιώματος ψήφου σε ανθρώπους που ήλθαν παράνομα στην Πατρίδα μας μέχρι το περίφημο σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης.
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΚΚΕ κλιμάκωσαν τις επιθέσεις κατά του Κινήματός μας, θέτοντας σαν… πρώτη προτεραιότητά τους στις εκλογές την πτώση των ποσοστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!  Ο κυριότερος όμως λόγος για τον οποίο χάσαμε ψήφους ήταν ότι πολλοί αγνοί εθνικιστές και πατριώτες υπέκυψαν στο εκβιαστικό δίλημμα ότι πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε και όσοι πιστεύουν στην εθνικιστική ιδέα δεν τους εκφράζει ασφαλώς η Ν.Δ. του Θεοδωρικάκου, του Καιρίδη και των νεοφιλελεύθερων αρνητών του Έθνους, τους εκφράζει η ασυμβίβαστη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που είχε το θάρρος να πει μέσα στη Βουλή τους κλέφτες κλέφτες και τους προδότες προδότες. Να μη ξεχάσουν την ώρα της κάλπης ότι η Νέα Δημοκρατία επίσημα έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών και ότι το μόνο κόμμα εθνικό, που έχει δεσμευθεί ότι θα αγωνιστεί για την κατάργησή της, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
- Κάποιοι υποστηρίζουν πως η Χρυσή Αυγή έχει μπει σε παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας και κινείται σε φθίνουσα πορεία, ίσως και εξαιτίας της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τι απαντάτε;
Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ασφαλώς και η δίκη δημιουργεί ένα κλίμα δυσάρεστο για την πολιτική μας πορεία. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχασε στις Ευρωεκλογές δύο μονάδες. Λησμονούν, όμως, σκόπιμα κάποιοι ότι μεταξύ των Ευρωεκλογών του 2014 και των εθνικών εκλογών του 2015 έχασε… τρεις μονάδες(!) και παρ’ όλα αυτά στάθηκε στα πόδια της και κινήθηκε ανοδικά. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι βέβαιο ότι έχει πεισμώσει από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και ήδη χιλιάδες στελέχη της σε κάθε γωνιά της Ελλάδος δίνουν την μάχη για ένα δυνατό εθνικιστικό Κίνημα.
- Με αφορμή τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, βλέπετε θερμό επεισόδιο στην Κύπρο ή το Αιγαίο;
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ποτέ μας δεν πιστέψαμε στο απατηλό και εθνικά επικίνδυνο ιδεολόγημα της “ελληνοτουρκικής φιλίας”. Η Τουρκία απειλεί την Πατρίδα μας για περισσότερα από χίλια χρόνια και αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή είναι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, να γίνουμε το Ισραήλ της περιοχής μας.
- Γιατί πρέπει η Χρυσή Αυγή να ξαναμπεί στη Βουλή;  
Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να μπει στην Βουλή γιατί οι αγωνιστές της εδώ και επτά χρόνια δίνουν μάχες για Ελλάδα και Ορθοδοξία, έχοντας απέναντι της ένα ολόκληρο σύστημα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να μπει και θα μπει δυνατά στην επόμενη Βουλή γιατί είναι κρίμα όσους σκέπτονται εθνικά να τους εκπροσωπούν εθνομηδενιστές νεοφιλελεύθεροι και πρώην κομμουνιστές, οι οποίοι σήμερα ευρίσκονται στις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας.  Πρέπει να υπάρχει στην Βουλή των Ελλήνων ένα κόμμα αυθεντικά Εθνικό και γνήσια Λαϊκό, αντιμαρξιστικό και κοινωνικό και αυτό το Κίνημα δεν είναι άλλο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που οι ανθέλληνες μισούν.