Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Για ακόμη μια ημέρα Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο πλευρό των κατοίκων της Αμυγδαλέζας

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

Σήμερα το απόγευμα, έγινε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατοίκων της Αμυγδαλέζας, στην διασταύρωση των Λεωφόρων Καραμανλή και Θρακομακεδόνων.

Οι κάτοικοι, εναντιώνονται στο προεκλογικό μέτρο Χρυσοχοϊδη, για την δημιουργία "κέντρου φιλοξενίας μεταναστών"στην περιοχή.

Από νωρίς είχε αναφερθεί από κατοίκους, πως διμοιρίες των ΜΑΤ υπήρχαν σταθμευμένα στα Άνω Λιόσια και τις γύρω περιοχές.

Η συγκέντρωση των κατοίκων ήταν ειρηνική, ώσπου τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους και επιτέθηκαν, απρόκλητα, στον κόσμο με χημικά και γκλόμπ.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης  των ΜΑΤ με τους κατοίκους, αντιεξουσιαστικά στοιχεία, οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, έκαναν την εμφάνισή τους και επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών, ενω λεηλάτησαν καταστήματα της περιοχής.

Η Επιτροπή κατοίκων έκανε έκκληση για βοήθεια, στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  και αμέσως, κλιμάκιο από την Τ.Ο. Δυτικής Αττικής και τον Πυρήνα Άνω Λιοσίων, παραβρέθηκε  στον χώρο για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους.

Τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, εκτιμώντας την κατάσταση ως εκτός ελέγχου, πρότειναν στους κατοίκους να αποχωρήσουν, για να μην χρεωθούν άδικα εκείνοι, το πλιάτσικο και τον πετροπόλεμο των μπαχαλάκηδων με την Αστυνομία.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν από μια μάχη, όχι όμως από τον αγώνα τους που είναι δίκαιος.

Να θυμίσουμε, πριν από μερικές εβδομάδες, τον χώρο στην Αμυγδαλέζα επιθεώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Οθωνας, ενώ εδώ και ημέρες συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο κόσμημα που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας του 2004.
Η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από την πρώτη στιγμή είχε βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων και είχε εναντιωθεί στον εμπαιγμό τους, από την ντόπια δημοτική αρχή.

http://xryshaugh.blogspot.com/2012/04/blog-post_8717.html
http://xryshaugh.blogspot.com/2012/04/blog-post_994.html