Σάββατο 20 Απριλίου 2013

: Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΚΑ

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ        
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε με έντυπη μορφή, είτε με μορφή αναπαραγωγής εικόνας και ήχου έχουν σαν κύριο σκοπό την ροή πληροφοριών και ενημέρωσης προς τους πολίτες. Οφείλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα, αντικειμενικά και αδιάβλητα γίνεται. Αυτό φυσικά με την καλή έννοια, όπως θα έλεγε και ένας γνωστός και μη εξαιρετέος καλλιτεχνικός μάνατζερ.
Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα ο σκοπός και ο ρόλος των ΜΜΕ είναι εντελώς άλλος. Απόλυτα χειραγωγούμενα και ελεγχόμενα μεταπράττουν μια χαλκευμένη πληροφόρηση αντιστρέφοντας την αλήθεια και οδηγώντας την κοινή γνώμη στις οδούς που επιβάλλουν τα συμφέροντα αυτών που τα ελέγχουν. Επίσης αποτελούν και το βήμα κάθε διεστραμμένης, φαντασιόπληκτης και συμπλεγματικής φυσιογνωμίας, η οποία κάτω από την ετικέτα του δημοσιογράφου, μπορεί να διαδίδει και να ισχυρίζεται οτιδήποτε. Αποτελεί δε άμεσο καθαγιασμό και καταξίωση η παρουσία των κειμένων στις διάφορες φυλλάδες. Γιατί τα ΜΜΕ εντέχνως διαμόρφωσαν εδώ και δεκαετίες την άποψη, ότι την τάδε ή την δείνα πληροφορία, αφού την αναμεταδίδει ο άλφα ή ο βήτα καταξιωμένος δημοσιογράφος είναι αναμφισβήτητα αληθής και υπεράνω πάσης αμφιβολίας. Ασχέτως αν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πιθανά να πάσχει από κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια, ή να είναι χρήστης βαρβιτουρικών................


Γνωστή σε όλους είναι η κατάπτυστη και ελεεινή συμπεριφορά των ΜΜΕ προς το Κίνημα μας,που αποτελεί ένα ντελίριο συκοφαντίας, διαστρέβλωσης γεγονότων και λασπολογίας. Ψευδείς χαρακτηρισμοί, μυθοπλασία γεγονότων, ασαφείς και ανακόλουθες μαρτυρίες, όσον αφορά "κακουργηματικές" και "εγκληματικές" πράξεις που διαπράττει το Κίνημα μας εις βάρος αλλοδαπών, αριστερών, τώρα τελευταία ακούγεται και ομοφυλοφίλων και ποιος ξέρει σε ποιους άλλους.
Μέχρι στιγμής όμως για να διατυπωθούν οι καταγγελίες και οι κατηγορίες εις βάρος του Κινήματος μας, έπρεπε απαραίτητα να προηγηθεί ένα γεγονός κατά το οποίο δεν είχαν συλληφθεί και κατονομαστεί οι δράστες. Τότε η φαντασία των μεταπρατών της χαλκευμένης πληροφόρησης, άρχιζε να οργιάζει ξεπερνώντας ακόμη και κινηματογραφικά σενάρια. Μαχαιρώνονταν ένας αλλοδαπός στην Ζήνωνος, αμέσως μέσα σε λίγη ώρα άρχιζαν οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες αυτόπτων για μηχανοκίνητες μονάδες μαυροντυμένων νεαρών που σαφώς παραπέμπουν στην Χρυσή Αυγή, για Εθνικιστές που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο, για Χρυσαυγίτες λυκανθρώπους που βγαίνουν από τις σχάρες αποχέτευσης και κατασπαράζουν μετανάστες, για τον Άγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο που εθεάθη στην πλατεία Ομονοίας καβάλα σε κάτασπρο άτι και δεν συμμαζεύεται. Αμέσως φυσικά και οι αρμόδιες και παντελώς ανίκανες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ προέβαιναν σε βαρυσήμαντες και πομπώδεις ανακοινώσεις.
Μετά όμως την παρέλευση ολίγων ημερών, αποδεικνύονταν ότι, ο τάδε αλλοδαπός είχε δολοφονηθεί από τον τάδε ομοεθνή του για λόγους διαφωνίας στην διανομή κερδών που προέρχετο από εκμετάλλευση γυναικών και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Τότε όλα τα προαναφερόμενα φαιδρά ανδρείκελα, όχι μόνο δεν ζητούσαν, στην καλλίτερη, μια συγγνώμη από το Εθνικιστικό Κίνημα, ή στην χειρότερη να βγάλουν τον σκασμό και να είναι προσεκτικότεροι, αλλά στο επόμενο επεισόδιο με θύματα αλλοδαπούς ξεκινούσαν την αυτή λασπολογία και συκοφάντηση
Ναι αλλά όπως προείπαμε για να συμβεί αυτό έπρεπε να προηγηθεί επεισόδιο με άγνωστους θύτες.
Ερχόμαστε λοιπόν στον "εξαίρετο δημοσιογράφο" και κριτικό κινηματογραφικών ταινιών κύριο Δημήτρη Δανίκα ο οποίος με το άρθρο του στο Πρωτο Θέμα, όσον αφορά τα επεισόδια που συνέβησαν στην Μανωλάδα, ως "φωτισμένος" νους και "διανοούμενος ξεπέρασε τα τετριμμένα Εδώ παρόλο που αρχής εξ αρχής οι δράστες είναι γνωστοί και σαφώς δεν είναι άτομα που να ανήκουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής, αλλά μπράβοι και παλληκαράδες, των εντόπιων γαιοκτημόνων, με παραβατικό παρελθόν, ο κύριος Δανίκας δεν πτοείται
Σας παραθέτουμε την αρχή του άρθρου του
"Δύο πράγματα έχουν εξαχρειώσει τους μπράβους των φραουλάδων της Μανωλάδας. Το πρώτο είναι η οικονομική χρεοκοπία και η πολιτική του Μνημονίου. Δηλαδή τα γιούρια στα μεροκάματα των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Αμφότερων των πλευρών. Και των ελλήνων (όχι με κεφαλαίο) και των μεταναστών. Αφού σου λέει τα μισά αφεντικά και η μισή εργοδοσία δεν πληρώνει μία, τότε κι εμείς βουρ να τρομοκρατήσουμε τα τριτοκοσμικά «γουρούνια»!

Το δεύτερο προέρχεται από τους Χρυσαυγίτες. Που ως νεόκοποι επίγονοι της Κου Κλουξ Κλαν ορμάνε σαν οδοστρωτήρες να κάψουν, να σταυρώσουν, να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ρακένδυτου Αφγανού, Πακιστανού, Αφρικανού και Αλβανού που τόλμησε να εγκατασταθεί σ αυτόν τον τόπο. Kill them all. Πως; Απλό. Να τους κάνουμε σαπούνια. Που; Σε κάποια του Αιγαίου βραχονησίδα¨.
Και φυσικά το υπόλοιπο άρθρο του αποτελεί μια συνεχή κατηγορία για το Εθνικιστικό Κίνημα
Και εμείς απαντούμε. Κύριε Δανίκα η κακοήθεια, η συμπλεγματικότητα και η στρεβλή φύση του χαρακτήρα σας ξεπερνούν κάθε όριο. Θεωρούμε ότι η ψυχιατρική ίσως, λέμε ίσως να μπορέσει να σας βοηθήσει, αν και θεωρούμε τον πνευματικό και διαλεκτικό σας εκφυλισμό μη αναστρέψιμο.
Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είστε πρωτοπόρος. Είστε ο πρώτος θεράπων των ΜΜΕ που μας αποδίδετε ηθική και δήθεν ιδεολογική αυτουργία σε πράξεις που δεν σχετίζονται με τα πιστεύω τις αξίες και τις θέσεις του Κινήματος μας.
Κατ αρχάς θυμηθείτε ότι πρώτη η Χρυσή Αυγή είχε πολλάκις θέσει ζήτημα για την λαθραία απασχόληση λαθρομεταναστών, αναφέροντας δυο θέματα επ αυτού. Πρώτον την στυγνή εκμετάλλευση των ξένων από τους αδίστακτους δουλέμπορος και δεύτερον την απαξίωση του ημερομίσθιου, που οδηγεί περισσότερους Έλληνες αγρότες στην ανεργία
Αλήθεια πείτε μας με συγκεκριμένα συμβάντα, στοιχεία, ημερομηνίες και πρόσωπα πότε εφορμήσαμε ως άλλοι λευκοί ιππότες της Κου Κλούξ Κλάν να σταυρώσουμε και να εξαφανίσουμε τους ρακένδυτους αλλοδαπούς.
Ελάτε, εσείς σαν έγκριτος και επιτυχημένος δημοσιογράφος πρέπει για τις "εγκληματικές" πράξεις μας να έχετε σωρεία στοιχείων και αποδείξεων, αφού έχετε το σθένος να μας κατηγορείτε ότι οι σαφείς και ξεκάθαρες πολιτικές μας θέσεις όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι οποίες πουθενά δεν αναφέρουν, αποδέχονται ή προτρέπουν σε εκδηλώσεις και πράξεις βίας, εμπνέουν εγκληματικά στοιχεία. Αλήθεια σθένος να το ονομάσουμε, ή ασύστολο ψεύδος, αναίδεια και αχαλίνωτο μίσος;
Αλλά εμείς τελειώνοντας, γιατί δεν αξίζει άλλο να επεκταθούμε και να αναφερθούμε στο πρόσωπο σας, μόνο και μόνο για να σας δείξουμε ότι δεν τρέφουμε απέναντι σας αισθήματα εχθρότητος θα διακινδυνεύσουμε να σας προσφέρουμε μια δωρεάν ψυχιατρική συμβουλή. Η μακροχρόνια ενασχόληση σας με την κριτική και ανάλυση κινηματογραφικών ταινιών σας δημιούργησαν μια σαφή πνευματική σύγχυση και ένα είδος λανθάνουσας σχιζοφρένειας, που σας οδηγεί στο να συγχέετε την πραγματικότητα και την σαφήνεια των γεγονότων με τα κινηματογραφικά πλατό και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Μια εκδήλωση και αποτύπωση της προαναφερόμενης πνευματικής σας σύγχυσης και σχιζοφρενικής έκφρασης, αποτελεί και το άρθρο σας στο Πρώτο Θέμα αναφορικά με τα γεγονότα της Μανωλάδας.
Ειλικρινά σας συλλυπούμαστε και ελπίζουμε γρήγορα να θεραπευθείτε. Επίσης οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για να μην πέσετε σε έτερο αυτοεξευτελισμό, ότι όσον αφορά την πρόσφατη ταινία του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, "Λίνκολν", ο δολοφόνος του Τζών Μπούθ, δεν επηρεάστηκε ιδεολογικά από την Χρυσή Αυγή.
Και πάλι συλληπητήρια.
Κλείνοντας θα κάνουμε μια αναφορά, θέτοντας μια ερώτηση στον επάξιο και ακραιφνή δημοκράτη (κατά περίπτωση) υπουργό ΠΡΟΠΟ κύριο Νίκο Δένδια που αμέσως έσπευσε στα νοσοκομεία για να επισκεφθεί τους τραυματίες λαθρομετανάστες. Κατ αρχάς επικροτούμε απόλυτα την απόφαση σας να επισκεφθείτε τα θύματα και να τα στηρίξετε ψυχολογικά. Αλλά, αλήθεια αγαπητέ κύριε Δένδια, τέτοια ευαισθησία και τέτοια αμεσότητα παρουσίας, δείξατε ποτέ στους Έλληνες πολίτες και στους συγγενείς τους, που έπεσαν θύματα ληστειών, βιασμών, βασανισμών και δολοφονιών που έχουν διαπραχθεί από λαθρομετανάστες; Και είναι πάρα πολλά.

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ