Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται το νεοπασόκ: Απεγνωσμένο κάλεσμα Τσίπρα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ!


Έρχεται το νεοπασόκ: Απεγνωσμένο κάλεσμα Τσίπρα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Όσο εγγύτερα θεωρεί πως πλησιάζει στην εξουσία, τόσο πιο επιρρεπής σε γκάφες γίνεται ο πρόεδρος του Σύριζα. Ο αγαπημένος των αμερικανοσιωνιστών καπιταλιστών και τοκογλύφων, κάποτε δήλωνε ψευδώς και προς εξαπάτηση των Ελλήνων πως θα ακυρώσει τα μνημόνια, καταγγέλοντας παράλληλα τη διαφθορά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από τότε, έχει διαβεί δρόμο μακρύ και επιπλέον έχει λάβει την υποστήριξη των καπιταλιστικών ΗΠΑ για την ανάληψη της εξουσίας. Οπότε επιβάλλεται πια η αλλαγή πλεύσης, η οποία εκφράστηκε με την ανασκευή των παλαιότερων δηλώσεων για τα μνημόνια, ανασκευή η οποία μετέτρεψε σταδιακά και μεθοδικά την κατάργηση σε επαναδιαπραγμάτευση. Επιπλέον, εκείνους τους οποίους κάποτε κατηγορούσε για διαφθορά και αρχομανία ο κύριος Τσίπρας, τους καλεί σήμερα προκειμένου να στελεχώσουν τον κομματικό του μηχανισμό.

Με συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της φυλλάδας της ροζ αριστεράς, ο Τσίπρας απευθύνει ένα αγωνιώδες κάλεσμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη. Η τελευταία, διαπιστώνοντας την μη αναστρέψιμη πορεία προς το γκρεμό της κομματικής συμμορίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχώρησε σε μια κίνηση που ευελπιστεί πως θα περισώσει την πολιτική της καριέρα: υπερψήφισε την πρόταση μομφής του Σύριζα κατά της κυβέρνησης και έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ, προτού ακολούθως διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα. Με αυτή την κίνηση, ακολούθησε τα χνάρια πλήθους συνδικαλιστών του πασοκικού βαθέως κράτους, οι οποίοι διαβλέποντας τη συντριβή ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να ενταχθούν στο Σύριζα προκειμένου να διασώσουν τα προκλητικά τους προνόμια.
Την κίνηση Τζάκρη, επικρότησε ο Τσίπρας και το επιτελείο των στενών του συνεργατών, οι οποίοι θεωρούν πως η αντικατάσταση του υπάρχοντος ανυπάκουου στελεχιακού δυναμικού, με τις μαρξιστικές εμμονές και τα ακροαριστερά ιδεολογικά συμπλέγματα, δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα για την οποία ο Τσίπρας έχει ήδη δώσει τις δεσμεύσεις του στους υπερατλαντικούς πάτρωνές του. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει άλλωστε δώσει δείγματα ο πρόεδρος του Σύριζα, ο οποίος έχει σκανδαλωδώς αποφύγει να ασχοληθεί με τις εγκληματικές πολιτικές ενέργειες του Γ. Παπανδρέου που έσυραν την Ελλάδα και το Λαό μας στη μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Τσίπρα: «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο». Όπερ σημαίνει πως η πόρτα του Σύριζα είναι ορθάνοιχτη σ' εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία διστάζουν να κάνουν το βήμα το οποίο θα τους συντηρήσει στις θέσεις εξουσίας. Συνεπώς, είναι προφανές, πως ο κύριος Τσίπρας όχι μόνο δεν πρόκειται να επιδιώξει την τιμωρία των διεφθαρμένων που πλούτισαν εις βάρος των θυσιών του Ελληνικού Λαού, παραδίδοντάς τον μάλιστα ως βορά στις διαθέσεις του ΔΝΤ και της Τρόικα, αλλά αντίθετα, είναι διατεθειμένος να τους χρησιμοποιήσει σε θέσεις-κλειδιά, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία.
Ενδεικτική των προθέσεων Τσίπρα, η δήλωση πως «είναι λάθος το ερώτημα, πού θα βρεθούν τα λεφτά». Πρόκειται σαφώς, για αντιγραφή των θέσεων Τζέφρυ Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 2009, οπότε διακήρυσσε πως «λεφτά υπάρχουν», προκειμένου να εξαπατήσει -όπως και συνέβη-, το ελληνικό εκλογικό σώμα. Είναι λοιπόν σαφές, πως οι ίδιοι κύκλοι εκτός Ελλάδος που το 2009 προώθησαν την εκλογική νίκη Παπανδρέου, ακολουθούν την ίδια τακτική ούτως ώστε να συνδράμουν στην εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού από τον «αντιμνημονιακό» Σύριζα υπό τον Τσίπρα.
Παρά ταύτα, ο Τσίπρας δεν αποφεύγει τη διάπραξη σοβαρών λαθών, τα οποία κατόπιν αγωνίζεται να διορθώσει η κομματική του προπαγάνδα και οι μηχανισμοί που κινητοποιούνται από ξένα κέντρα εξουσίας. «Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας», δήλωσε ο Τσίπρας, δήλωση που έρχεται να καταρρίψει τον μύθο που ο ίδιος έχτισε περί «κατάργησης» του μνημονίου. Επιπλέον, στην ίδια συνέντευξη στην διεθνιστική φυλλάδα των αμερικανομαρξιστών, ο πρόεδρος του Σύριζα εμφανίζεται να δίνει προτεραιότητα σε «αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης»!
Ψέματα, ψέματα και ξανά ψέματα δηλαδή, από έναν πολιτικάντη στον οποίο έχουν ποντάρει οι αμερικανοσιωνιστικοί κύκλοι, προκειμένου να αποτελέσει την πολιτική συνέχεια του προηγούμενου ανδρείκελού τους, του Τζέφρυ Παπανδρέου. Επιπρόσθετα, η δήλωση της Κ. Μπατζελή (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αναδείχθηκε και βρίσκεται υπό την επιρροή Παπανδρέου) υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής, καταδεικνύει πως και η πλευρά Παπανδρέου έχει παρασκηνιακά ενεργοποιηθεί από τις υπερατλαντικές δυνάμεις, ούτως ώστε να επέλθει το πάντρεμα των παπανδρεϊκών πασόκων με το Σύριζα και τον πρόεδρό του.
Με μια φράση, το νεοΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με το παλαιό και δοκιμασμένο δυναμικό και με έναν απόλυτα ελεγχόμενο από τους ξένους, νέο πρόεδρο.