Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Νομικό κενό για την κατοχή ραδιοδεκτών - ΒΙΝΤΕΟ


Νομικό κενό για την κατοχή ραδιοδεκτών - ΒΙΝΤΕΟΟ Συναγωνιστής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος στην επίκαιρη ερώτησή του μίλησε σχετικά με την ανάγκη κάλυψης του νομικού κενού, αναφορικά με τη χρήση δεκτών τύπου scanner ακρόασης ραδιοκυμάτων.
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής έθιξε το πρόβλημα της χρήσης δεκτών scanner ακρόασης ραδιοκυμάτων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ακρόαση ραδιοσυχνοτήτων από 9KHz έως και 3000GHz.
Το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο θεωρεί καθεστώς ελεύθερης χρήσης και κατοχής τον ραδιοεξοπλισμό για τις συχνότητες λήψεως από 9KHz έως και 3000GHz.
Στην Ελλάδα, όμως, όπου μέχρι το 2006 υπήρχε ένα νομικό πλαίσιο αδειοδότησης για την κατοχή των ραδιοδεκτών, με τη δημοσίευση του ν. 3431, στην ουσία απαγορεύτηκε αυστηρά η χρήση των δεκτών τύπου scanner στους Έλληνες πολίτες.
Τέλος, τόνισε ότι έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο σχετικά με την κατοχή και χρήση του εξοπλισμού που ανέφερε, με αποτέλεσμα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων –η γνωστή ΕΕΤΤ- να μην μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δέχτηκε από διάφορους φορείς.