Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ.

 ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ειλικρινά μερικές φορές δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε.
Σε χθεσινό κείμενο κάναμε αναφορά για ένα ακυβέρνητο πλοίο με σημαία Κιριμπάτι στο οποίο επέβαιναν 700 λαθρομετανάστες, που έπλεε 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα του κειμένου
«Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται παραπλέοντα πλοία καθώς και πλοίο του πολεμικού ναυτικού και διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το πού θα οδηγηθεί το πλοίο.
Και φυσικά, είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι θα οδηγηθεί, πού αλλού, στην Κρήτη».

Όπερ και εγένετο. Το πλοίο οδηγείται στην Κρήτη και οι 700 λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν αρχικά σε γήπεδο μπάσκετ.
Εχθές εκτός από τον τελικό προορισμό του πλοίου είχαμε επισημάνει και τον φοβερό κίνδυνο που προκύπτει πλέον από την υποδοχή λαθρομεταναστών, λόγω της εξάπλωσης του ιού του Έμπολα.
Το συγκεκριμένο πλοίο παρόλο που οι αρμόδιες αρχές ισχυρίζονται ότι μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες, απέπλευσε από λιμάνι της Αφρικής με προορισμό την Ιταλία, αλλά όπως πάντα το σαπιοκάραβο δεν κατόρθωσε να φθάσει έως εκεί και κατέληξε που αλλού, στην χώρα που έχει ανοίξει διάπλατα τα σύνορά της στον κάθε καραβοτσακισμένο, στον κάθε φανατικό ισλαμιστή, στον κάθε αλλοδαπό εγκληματία, στο κάθε αντικοινωνικό στοιχείο, στον κάθε φυματικό και συφιλητικό.   
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες επί ποδός βρίσκονται στην Κρήτη οι υγειονομικές αρχές, για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης λόγω του Έμπολα. Ας αναλύσουμε λοιπόν την τελευταία πρόταση.
 
Σε μια εποχή που ο θεσμός της Υγείας έχει πλέον εκφυλιστεί και ισοπεδωθεί, που στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν καν κλινοσκεπάσματα, που στους διαδρόμους δημιουργείται το αδιαχώρητο από τα ράντζα και τα φορεία, που οι φορολογούμενοι που αναγκάζονται να εισαχθούν σε νοσηλευτήριο, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την κόλαση του Δάντη, που πολίτες πάσχοντες από σοβαρές ανίατες νόσους των οποίων η θεραπεία απαιτεί πανάκριβα φάρμακα που τα ασφαλιστικά ταμεία πλέον δεν τους καλύπτουν, αυτό το τρισάθλιο και ρυπαρό καθεστώς, υποδέχεται 700 λαθρομετανάστες και προετοιμάζεται να τους περιθάλψει και να τους υποβάλλει σε ιατρικές εξετάσεις, που για λόγους οικονομίας στερεί από τους φορολογούμενους πολίτες του.
Επίσης προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση πιθανότητας ανάμεσα στους τριτοκοσμικούς αρρωστιάρηδες που θα μας κουβαληθούν απρόσκλητοι, να υπάρχει και κρούσμα του ιού Έμπολα.
Έτσι λοιπόν έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου και όλης της Κρήτης, ενώ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει προετοιμαστεί ειδικός θάλαμος νοσηλείας για πιθανό κρούσμα του ιού. Και εδώ ομιλούμε για ένα νοσοκομείο που παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργίας του λόγω ελλείψεων. Εκτός αυτού, εδώ οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν να κάνουν με 30 ή 50 ανθρώπους, άντε 100. Εδώ ομιλούμε για 700 άτομα. Πώς είναι δυνατόν, όλοι αυτοί να εξεταστούν επισταμένως και σχολαστικά πριν πατήσουν το πόδι τους στην ξηρά; Πώς είναι δυνατόν να περιοριστούν και να φρουρηθούν σε ένα χώρο και να παραμείνουν απομακρυσμένοι, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τον εντόπιο πληθυσμό ;
 
Διαπιστώνουμε λοιπόν όπως είχαμε προ ειπεί από εχθές, γιατί από εχθές είχαμε επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο, τον εφιάλτη, που διατρέχει σύσσωμη η τοπική κοινωνία και κατ επέκταση η Ελληνική κοινωνία σε περίπτωση που υπάρχουν μεταξύ των λαθρομεταναστών κρούσματα του Έμπολα, ότι η αστική κυβέρνηση, εκτός από τα μύρια όσα δεινά που έφερε σε αυτό τον τόπο, με εγκληματική αδιαφορία και ασυνειδησία δεν διστάζει να κουβαλήσει μέσα στις πόλεις και στα σπίτια μας 700 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες από Αφρικανική χώρα, παίζοντας ρωσική ρουλέτα με την υγεία μας, λόγω ενός πολύ πιθανού κινδύνου της εξάπλωσης μιας θανατηφόρας μολυσματικής νόσου.
Ή μήπως θεωρούν ότι αν υπάρχει ανάμεσα στους ξενόφερτους ένα κρούσμα, η εξάπλωση του θα περιοριστεί στους χώρους ενός θεραπευτηρίου που έχει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και απίστευτες υγειονομικές ελλείψεις;
Αγαπητοί μου, εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με προσχεδιασμένο έγκλημα, με ανθρώπους που μισούν την ίδια τους την Φυλή και τον Λαό που τους έστειλε ως αντιπροσώπους του στη Βουλή.
Ο μεγαλοδύναμος Θεός ας βάλει το χέρι του και ας αποτρέψει το κακό.
 
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ