Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ζυμώσεις στα τζάκια της ψοφοδεξιάς - Στο περιθώριο ο Σαμαράς


Ζυμώσεις στα τζάκια της ψοφοδεξιάς - Στο περιθώριο ο Σαμαράς
Μπορεί ο κόσμος να το ΄χει τούμπανο, αλλά εκεί στην ΝΔ φαίνεται να το έχουν κρυφό... καμάρι, το γεγονός δηλαδή ότι επίκειται αλλαγή ηγεσίας στην ψοφοδεξιά και ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας αναμένεται να εκπαραθυρωθεί μαζί με όλο το βρώμικό κύκλωμά του.

Πυκνώνουν οι μυστικές συναντήσεις των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, βαρόνων και δελφίνων, αλλά και προσώπων από την νέα γενιά ενόψει των δυο κρίσιμων συνεδριάσεων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, όπου αναμένεται να «ανοίξουν» πολλά στόματα και να ασκηθεί σκληρή κριτική για την πανωλεθρία των εκλογών. Μπορεί ο Σαμαράς να πέρασε από το σπίτι του Καραμανλή για να πάρει σωσίβιο από τον κουρασμένο της Ραφήνας, αλλά η διάσωσή του δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δεχθεί πάρα πολλούς βουλευτές, ακόμα και ορισμένους που ήταν «ορκισμένοι» υποστηρικτές του Σαμαρά στο παρελθόν, ο Νίκος Δένδιας έχει συναντηθεί με ομάδα νέων βουλευτών και πολλά στελέχη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πραγματοποίησε αρκετές επαφές με βουλευτές, στελέχη της ΟΝΝΕΔ και συνδικαλιστές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται έντονα στο παρασκήνιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε δυναμική εμφάνιση στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης είχε αρκετές συναντήσεις με βουλευτές που έχουν πιο... δεξιές και περίρεγες απόψεις, ενώ συναντήθηκαν και συνομίλησαν η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Βασίλη Κικίλια.
Όλες αυτές οι ζυμώσεις αναμένεται να εκφραστούν στο "μεγάλο πανηγύρι" της 5ης Μαρτίου όπου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ζητήσει το κεφάλι του Σαμαρά. Τα χειρότερα για τον αρχισκευωρό έρχονται...