Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μήνυμα συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή από Ιταλό Ευρωβουλευτή ενόψει της ενάρξεως της δίκης






 
Βιντεομύνημα αλληλεγγύης στο κίνημα της Χρυσής Αυγής, έστειλε ο ευρωβουλευτής της Lega Nord, Mario Borghezio. Το κόμμα του έχει πολλές φορές εκφράσει την καταδίκη του για τις πολιτικές διώξεις που υφίσταται το κίνημά μας, καθώς και πολλές φορές μέσα στις επιτροπές και τις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής έχει κάνει επερωτήσεις για θέματα που μας αφορούν. Ειδικά ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής έχει αναφερθεί πολλάκις μέσα στις ολομέλειες για τη σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Σας παραθέτουμε το κείμενο του μηνύματός του:


"Είμαι ο Mario Borghezio, βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Lega Nord. Πολλές φορές τόνισα μέσα στις επιτροπές και τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης στελεχών, μάλιστα και πολλών βουλευτών, αλλά και απλών μελών του πολιτικού κινήματος «Χρυσή Αυγή», στην Ελλάδα, το οποίο μεταφράζεται σε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων αυτών.
Είναι σκανδαλώδες ότι μια χώρα της Ε.Ε. που θεωρητικά προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των λαών, να έχει πράξει κάτι τόσο σοβαρό ενάντια στην ελευθερία της πολιτικής, διότι στην πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί με τις πολιτικές και δικαστικές διώξεις, φυλακίζοντας για πολλούς μήνες τα μέλη, τα στελέχη του, μέχρι και τους βουλευτές του κινήματος, με κατηγορίες γελοίες.
Είναι ένα γεγονός πολύ σοβαρό και είναι ανεξήγητο γιατί οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν επέβαλαν κυρώσεις στην Ελληνική Κυβέρνηση, σε αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, το οποίο αφαιρεί την πολιτική ελευθερία των βουλευτών του. Εγώ δεν θα σταματήσω να ενοχλώ τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για το σοβαρό αυτό ατόπημα ενάντια στην ελευθερία.
Και όπως μας έχει διδάξει ο Περικλής: «Η ελευθερία είναι το κουράγιο» και θα πρέπει να έχουμε το κουράγιο, πράγμα που τώρα η Ευρώπη δεν έχει, ώστε να αναδεικνύουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και όταν αφορούν κινήματα στα οποία η Ε.Ε. δεν συμφωνεί με τις ιδέες τους. Δεν είναι λόγοι αυτοί για να διώκονται τα μέλη ενός κινήματος.
Επομένως Ζήτω Η Ελευθερία και επαναλαμβάνω τα λόγια του Περικλή ότι «Η ελευθερία είναι το κουράγιο»! Επομένως... Κουράγιο Χρυσή Αυγή!"