Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ενώ τα μαύρα εκατομμύρια της κλεπτοκρατίας βρίσκονται πάντα στην λίστα Λαγκάρντ, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να τα ψάχνουν στις άδειες τσέπες του λαού.

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Πέραν του ανέκδοτου με τον ένα χρόνο φυλακή με αναστολή που δόθηκε σε αυτόν που απέκρυψε και παραποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, το θρίλερ με την περιβόητη λίστα που κρύβει τα δισεκατομμύρια του μαύρου χρήματος των οικονομικών μεγαλοεγκληματιών παραμένει στο απυρόβλητο και επί κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ. 
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά δήλωνε ότι θα είναι ανελέητος όσον αφορά τα εγκλήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς, τώρα… σφυρίζει αδιάφορα όταν ακούει για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, και κατά την πάγια τακτική της απελθούσας Χούντας Σαμαρά, εξακολουθεί να ψάχνει μετά μανίας το χρήμα που λείπει, στις άδειες τσέπες της αδύναμης να αντιδράσει φτωχολογιάς!
Έτσι φτάσαμε για άλλη μια φορά στο αυτονόητο, με την ίδια την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, να ρωτάει τι έγινε με την λίστα που έχει εδώ και τέσσερα χρόνια παραδώσει!!! 
Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης που είχαν παραλάβει ανάλογες λίστες, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν αξιοποίησε αυτό το «δώρο» με τους εκατοντάδες οικονομικούς εγκληματίες! 
Στην δηκτική επισήμανση της κ. Λαγκάρντ αλλά και στο συμπέρασμα που η ίδια εξήγαγε και συνοψίζεται με δύο λόγια στη θέση της πως οι πλούσιοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους, ο πρόεδρος του Σύριζα Α. Τσίπρας, αρκέστηκε να απαντήσει με τις γνωστές μπαρούφες, λέγοντας πως: «στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα»!!! Δηλαδή η κ. Λαγκάρντ τον ρωτούσε γιατί δεν εφαρμόζεται πρακτικά και όχι μόνον στα λόγια αυτό το «κοινωνικά δίκαιο φορολογικά σύστημα» με το οποίο θα πληρώνει και η πλουτοκρατία και όχι μόνον ο δεινοπαθώντας λαός, και ο κ. Τσίπρας της απαντούσε «με άλλα λόγια ρε παιδιά…..»!
Είναι πλέον φανερό όπως αντιλαμβάνεται ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού Λαού, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως ακριβώς και η απελθούσα Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, αφήνει σκοπίμως αναξιοποίητη τη λίστα Λαγκάρντ, για λόγους που είναι προφανείς! Αν ήταν καθαρός ο «ουρανός» του ΣΥΡΙΖΑ... κεραυνούς δεν θα φοβόταν. Αλλά δεν είναι καθαρός.  
Η πρόσφατη αθώωση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο, και κυρίως η επίμονη άρνηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συγκρουστούν με τα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα που συνεχίζουν να πλουτίζουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αποτελούν σαφείς επιβεβαιώσεις των επισημάνσεων της Κριστίν Λαγκάρντ. 
Πέντε μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές, και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική γραμμή των προδοτών κλεπτοκρατών προκατόχων της. 
Όπως και η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, τηρούν και αυτοί την μαφιόζικη ομερτά όσον αφορά το θέμα κάλυψης των ολιγαρχών-νταβατζήδων του κλεπτοκρατικού τόξου, και των νεόπλουτων λαμόγιων του παλαιού αλλά και νέου εγκληματικού κομματικού κράτους.
Και εμείς ρωτάμε: Ως πότε κύριοι θα αλληθωρίζετε, θα φλερτάρετε, και θα χαμογελάτε δουλικά όταν κοιτάτε τους μεγαλοκαρχαρίες, τα λαμόγια, τους «νταβατζήδες» τους «κολλητούς», και τους γόνους της πολιτικής μπασταρδοκρατίας, ενώ θα αγριεύεται, θα πουλάτε μαγκιά και τσαμπουκά, την ώρα που σκίζετε βίαια τις τσέπες της αδύναμης να αντιδράσει φτωχολογιάς για να της αρπάξετε τα ψιλά;
Μέχρι εκεί φτάνει το τσαγανό και η προοδευτική μαγκιά σας συντρόφια;