Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Για κάποια εγκλήματα δεν μπορεί να υπάρχει παραγραφή

Για κάποια εγκλήματα δεν μπορεί να υπάρχει παραγραφή
«Μα κοίταξε τον γκρεμνό, τι ζυγώνει, το αιματοπόταμο όπου βράζουν όσοι με αναγκασμό στους άλλους φέρνουν βλάβη» - Δάντης: Θεία Κωμωδία
Με το παραπάνω απόσπασμα της Δάντειας περιπλανήσεως σε Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισο, είχα «χρωματίσει» την είδηση της φυλάκισης των Συναγωνιστών Γερμενή και Ηλιόπουλου, τον Ιανουάριο του 2014, από αυτή την ίδια στήλη. Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την αποφυλάκιση των δύο Συναγωνιστών μας, με επαίσχυντους και επαχθείς περιοριστικούς όρους, παρά το γεγονός ότι είναι τελείως αθώοι.

Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια περιστατικά και συναισθήματα του Σαββάτου που μας πέρασε. Ίσως για κάποιους αυτά τα περιστατικά φαντάζουν μικρά εμπρός στο γεγονός ότι βρεθήκαμε και πάλι μαζί, χωρίς τα κάγκελα της φυλακής γύρω μας, και πιθανόν να είναι έτσι. Όμως ακόμα και αυτά τα «μικρά», ίσως, γεγονότα και συναισθήματα έχουν την δική τους αξία.
Προσερχόμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με άλλους Συναγωνιστές και Φίλους, προκειμένου να υποδεχτούμε τους δύο Συναγωνιστές, μοιραία ήρθε στο μυαλό η ώρα και η στιγμή που ο Συναγωνιστής, Ηλίας Κασιδιάρης, από βήματος Βουλής αποκάλυπτε σε ολόκληρο τον κόσμο το ηχητικό ντοκουμέντο, με τον Αντώνη Σαμαρά να διατάσσει ανώτατο δικαστικό να προχωρήσει στην προφυλάκιση των δύο Συναγωνιστών, που τώρα (18 μήνες μετά) περιμέναμε να βγουν.
Λίγη ώρα μετά και πριν οι Συναγωνιστές μας περάσουν προς τα έξω τις πύλες των Φυλακών Κορυδαλλού, ένα μικρό κοριτσάκι, η 18 μηνών κόρη του Συναγωνιστή Ηλιόπουλου, ήταν στην πόρτα προσπαθώντας να την ανοίξει. Η κόρη του, που γεννήθηκε λίγες μέρες πριν ο πατέρας της προφυλακιστεί με εντολή Σαμαρά, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα από την οποία θα έβγαινε λίγες στιγμές μετά ο πατέρας της. Το μυαλό, μοιραία, πήγε και στην κόρη του Συναγωνιστή Γερμενή.
Αφότου πέρασαν οι στιγμές, υποδεχτήκαμε τους Συναγωνιστές και χαρήκαμε, όσο μας το επέτρεπαν οι παραπάνω σκέψεις, η σκέψη ταξίδεψε και πάλι μέσα. Μέσα στα κάγκελα και το τσιμέντο. Εκεί που βρίσκεται ακόμα και σήμερα ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος και άλλοι αθώοι Συναγωνιστές, όμηροι του αντεθνικού καθεστώτος, το οποίο τους φυλάκισε γιατί η πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής αποδυνάμωνε το μνημονιακό καθεστώς, το οποίο σήμερα έχει 251 και πλέον βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβουλίου, προσμετρώντας ξεκάθαρα τον Σύριζα και τους Ανέλ σε αυτό. Ένα μνημονιακό καθεστώς υπεύθυνο για χιλιάδες αυτοκτονίες και εκατομμύρια εξαθλιωμένους Έλληνες.
Είναι σαφές: Το πολιτικό κατεστημένο προέβη σε στυγερά εγκλήματα, τόσο εναντίον του Ελληνικού Λαού και της δημοκρατίας, φυλακίζοντας νόμιμους εκπροσώπους του, αλλά περισσότερο εγκλήματα κατά του οτιδήποτε αποκαλούμε «ανθρωπιά». Και το έγκλημα συνεχίζεται με την παραμονή αθώων ανθρώπων στη φυλακή.
Είναι σαφές: Δεν μπορεί να υπάρξει ανακωχή, παρά μόνο δυναμικός και ακάματος νόμιμος πολιτικός αγώνας ενάντια στους εγκληματίες αυτούς, οι οποίοι όχι μόνο προέβησαν στα παραπάνω, αλλά ξεπουλούν την Πατρίδα μας και εξοντώνουν το Ελληνικό Έθνος με τα μνημόνια και τα λαθρονομοσχέδιά τους.
Είναι σαφές: Για κάποια εγκλήματα δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να υπάρξει παραγραφή!
Κώστας Αλεξανδράκης