Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ        
Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικο συστημα υγειαςΤον Απρίλιο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζοντας τη συνήθη επικοινωνιακή τακτική του που χαρακτηρίζεται από το γενικευμένο ψεύδος και την υποκρισία, δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΕΣΥ.
Σήμερα μετά από ένα χρόνο η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, δεν είναι πλέον πολύ δύσκολη, αλλά τραγική. Τα ελληνικά νοσοκομεία, μπορούν άνετα να συγκριθούν με τα αντίστοιχα του Τρίτου Κόσμου.
Συγκεκριμένα άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς καν να έχουν εξασφαλίσει μια νοσοκομειακή κλίνη σε μονάδες εντατικής θεραπείας, το υγειονομικό υλικό και κυρίως τα αναλώσιμα, όπως γάζες, οροί, τσιρότα δεν υπάρχουν και οι ασθενείς αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους. Τραγελαφικό παράδειγμα είναι ότι στο Λαϊκό, οι χειρούργοι κόβουν στα δύο το πλέγμα που χρησιμοποιείται για την εγχείρηση κήλης.
Σε άλλα νοσοκομεία το προσωπικό κάνει εράνους προκειμένου να αγοράσουν αναλώσιμο υλικό. Κλινοσκεπάσματα και μαξιλαροθήκες έχουν εξαφανιστεί με αποτέλεσμα οι ασθενείς ν’ αναγκάζονται να φέρνουν από τα σπίτια τους μαζί με σαπούνια και είδη καθαρισμού, αλλά το τραγικότερο είναι ότι καρκινοπαθείς αποκλείονται από τη θεραπεία τους, διότι δεν υπάρχουν ογκολογικά φάρμακα. Τέλος υπάρχει τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιηθούν επιπλέον πτέρυγες στα διάφορα νοσοκομεία. Φυσικά ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κύριος Παύλος Πολάκης, ο γνωστός «βαρύμαγκας-νεκροθάφτης» που θάβει 3 μέτρα κάτω από το χώμα, αντί να επισπεύσει τη διαδικασία προσλήψεων παρακάμπτει κάθε αρμόδια επιτροπή ανακατεύοντας τις λίστες των υποψηφίων και τον πίνακα κατάταξης.
Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που σχεδόν σε όλη τους τη ζωή εργάζονταν και πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για να έχουν δημόσια υγειονομική περίθαλψη και αξιοπρεπή γεράματα, βρίσκονται εμπρός στην κυνική ανευθυνότητα και ανικανότητα, καθώς και την κτηνώδη αδιαφορία μιας κυβέρνησης που κόβεται και αγωνιά προκειμένου να δημιουργήσει νέα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, να τους σιτίσει και να τους περιθάλψει χρησιμοποιώντας οικονομικά κονδύλια που στερεί από την αναβάθμιση της Υγείας των Ελλήνων Πολιτών. Μιας κυβέρνησης που οι εκπρόσωποί της στην Τοπική αυτοδιοίκηση κόπτονται και αγωνιούν για την κατασπατάληση χρηματικών πόρων προκειμένου να ανεγερθούν τόποι λατρείας των αλλόθρησκων εισβολέων, αντί να τους χρησιμοποιήσουν για διάφορα έργα που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο και θα διασφαλίσουν την καθημερινότητα του Λαού, όπως αντιπλημμυρικά, δημιουργία πάρκων και πρασίνων πνευμόνων, χώρων άθλησης και πνευματικής καλλιέργειας.   
Το ΕΣΥ είναι πλέον ένα τυμπανιαίο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση και ο κύριος Βίτσας, ανακοινώνει τη δημιουργία νέων hot spots στην Πελοπόννησο. Ο Πειραιάς και τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν πεδία καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των λαθρομεταναστών και των τοπικών κοινωνιών και η κυβέρνηση κόπτεται για να μην κακοπέσουν οι απρόσκλητοι. Τώρα λοιπόν που έρχεται το καλοκαίρι μαζί με τις ιώσεις της γαστρεντερίτιδας που λόγω απαράδεκτων υγειονομικών συνθηκών θα θερίσουν στους καταυλισμούς των τριτοκοσμικών, τα νοσοκομεία θα γεμίσουν από αυτούς και οι Έλληνες δεν θα χωρούν, ούτε στο προαύλιο.
Και εδώ εγείρεται το μέγα ερώτημα. Έως πότε; Έως πότε θα υπομένουμε τον βιασμό της Πατρίδας, της Φυλής, του Πολιτισμού της Καθημερινότητάς μας; Έως πότε θα παραμένουμε απαθείς εμπρός στην θανατολαγνεία και τον πενθισμό που εφαρμόζει αυτή η άθλια κυβέρνηση στις Ζωές μας;
Είμαστε Έλληνες, γόνοι Μαχητών και Φιλοσόφων, Πνεύματα Υπερήφανα και Αδούλωτα και έχουμε μετατραπεί σε θλιβερές φιγούρες μιας κακοπαιγμένης τραγωδίας. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ξανά το Αρχαίο Μεγαλείο. Μόνο με την Πίστη στα Εθνικιστικά Ιδεώδη, στις διαχρονικές Αξίες και τις Ιερές Ιδέες, θα επανακτήσουμε το καταρρακωμένο σθένος ν’ αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της Πατρίδας και την Αναγέννηση του Ελληνισμού.


ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ