Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τ.Ο. Αθηνών



 Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια   Ε.Σ. με θέμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού

Το 334 π.χ διαδραματίστηκε μία σπουδαία μάχη και μεγάλης ζωτικής σημασίας στην περιοχή του Γρανικού ποταμού, με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Αρχηγό και στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο.
Η νίκη  στον Γρανικό ποταμό ήταν πολύ σημαντική καθώς αποτέλεσε την πρώτη της μεγάλης εκστρατείας προς ανατολάς, καθώς και ένα τεράστιο πλήγμα για το ηθικό των Περσών και των συμμάχων τους, μιας και το ότι υπερείχαν αριθμητικά δεν σήμαινε τίποτα και αποδείχθηκε στην πράξη. Στην μάχη αυτήν σκοτώθηκαν πολλοί ηγεμόνες των Περσών: ο Νιφάτης, ο Πετήνης, ο σατράπης της Λυδίας Σπιθριδάτης, ο ύπαρχος της Καππαδοκίας Μιθροβουζάνης, ο Μιθριδάτης, ο Αρβουπάλης, ο Φαρνάκης, ο αρχηγός των μισθοφόρων Ωμάρης. Ο Αρσίτης κατέφυγε στην Φρυγία, όπου αυτοκτόνησε, θεωρώντας τον εαυτό του υπαίτιο της συμφοράς των Περσών.