Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Κατέρρευσαν τον Ιούλιο τα δημόσια έσοδα - Ο “κόφτης” πλησιάζει...


Κατέρρευσαν τον Ιούλιο τα δημόσια έσοδα - Ο “κόφτης” πλησιάζει...
Το είχαμε προβλέψει από τα τέλη Ιουλίου (παρατηρώντας την πολύ μικρή προσέλευση των πολιτών στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες του μήνα, που έληγε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος…) και τώρα δικαιωνόμαστε – για μια ακόμα φορά.

Έτσι, μόνο τον Ιούλιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έσπασαν το φράγμα των 90 δισ. ευρώ, φτάνοντας στα 90,5 δισ. ευρώ – αυξανόμενα κατά 800 εκατ. ευρώ, από τα 89,9 δισ. που ήταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Επιπροσθέτως, αυξήθηκε κατά 125.590 ο αριθμός των Ελλήνων φορολογουμένων που έχασαν ρυθμίσεις ή δημιούργησαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και από 4.003.372 τον Ιούνιο, οι οφειλέτες έφτασαν στους 4.128.962 τον Ιούλιο.
Και πέρα από την αποτύπωση της αδυναμίας των Ελλήνων να εκπληρώσουν τις διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές «υποχρεώσεις» που τους φορτώνουν οι μνημονιακοί, τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η ενεργοποίηση του περιβόητου «κόφτη» (μισθών και συντάξεων) με το νέο έτος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς υπ’ αυτές τις συνθήκες οι συριζοψεκασμένοι δεν θα μπορέσουν να σταθούν στην εξουσία ούτε για μια μέρα με ενεργοποιημένο τον «κόφτη».