Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στα “Παραπολιτικά”: Δικαιολογημένη η οργή των Ελλήνων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα “hot spots”


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στα “Παραπολιτικά”: Δικαιολογημένη η οργή των Ελλήνων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα “hot spots”

Συνέντευξη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
«Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι από 62.000. Ούτε η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τον αριθμό τους. Και το προφίλ τους είναι λιγότερο προσφυγικό και περισσότερο λαθρομεταναστευτικό». Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και οι διαχειριστικές λύσεις που εφαρμόζονται σrnν παρούσα φάση είναι εντελώς αναποτελεσματικές. «Τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμη χειρότερα. Η Ευρώπη μας έχει εγκαταλείψει, μη εφαρμόζοντας καν τα στοιχειώδη της συμφωνίας τον περασμένου Μαρτίου. Από την άλλη, η Τουρκία έχει περιορίσει μεν τις ροές προς χώρα μας, αλλά σε κάθε περίπτωση εξακολουθούν να υπάρχουν», λέει χαρακτηριστικά.

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των κατοίκων σε Ωραιόκαστρο και Φιλιππιάδα
Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων σε Ωραιόκαστρο και Φιλιππιάδα για τις συνθήκες διαβίωσής τους μαζί με πλήθος μεταναστών ανέδειξαν το πολιτισμικό χάσμα, που ιστορικώς αποδεικνύεται ανυπέρβλητο, για την ομογενοποίηση λαών με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. «Είναι τόσο μεγάλη αυτή η διαφορά, που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές τον δικού  μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης τον βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε». Αυτή την τοποθέτηση των γονέων και κηδεμόνων από ένα σχολείο της Φιλιππιάδας κανείς από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες δεν θέλησε δημόσια να την αντικρούσει.
«Δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η δυσαρέσκειά τους και κανείς από τους ψευτοανθρωπιστές και δήθεν αντιρατσιστές, στο όνομα μιας δήθεν αλληλεγγύης, δεν μπορεί να παίζει με τη δομή των τοπικών κοινωνιών, τηv καθημερινότητα και εν τέλει τη δημόσια υγεία. Άπαντες αποκρύπτουν ότι εδώ και περίπου έναν χρόνο που εγκλωβίστηκαν σrnν Ελλάδα οι μετανάστες υπάρχει μεγάλη έξαρση ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα, η ελονοσία και η φυματίωση», σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος. Και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τη θέληση τον Ελληνικού λαού να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο και βάρβαρο φαινόμενο. Εξάλλου, τα φαινόμενα βίας στους καταυλισμούς πολλαπλασιάζονται καθημερινώς. Στα "hot spots" της Χίου, της Λέσβου, στην Αθήνα, στη Βόρεια Ελλάδα οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών -και οι δολοφονίες τους τελευταίους μήνες- αντιμετωπίζονται κατασταλτικά από την Αστυνομία, με συνέπεια χιλιάδες διαμένοντες σε καταυλισμούς να μεταφέρονται εκτός αυτών προκειμένου να σωθούν».
Βία και εγκληματικότητα στα "hot spots"
«Η κυβέρνηση», λέει ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, «άνοιξε ξανά την Αμυγδαλέζα και άλλα τέτοιου τύπου κέντρα. Τα είχε κλείσει πανηγυρίζοντας το 2015 και τώρα τα εγκαινιάζει! Με λάθος τρόπο φυσικά. Εμείς είμαστε υπέρ της δημιουργίας αυτών των δομών, αλλά εκτός αστικού ιστού. Έξω από τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η εγκληματικότητα μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι πολύ υψηλή. Εγκλήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και δολοφονικά επεισόδια διαπράττονται συνεχώς μεταξύ τους, ενώ παρατηρείται μεγάλη έξαρση μικροκλοπών και διαρρήξεων στις περιοχές όπου βρίσκονται τα "hot spots".