Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Οι λογοκριτές της εθνομηδενιστικής αριστεράς ζητούν από την ΕΡΤ να μην μεταδώσει ξανά εκδήλωση της Χρυσής Αυγής


Οι λογοκριτές της εθνομηδενιστικής αριστεράς ζητούν από την ΕΡΤ να μην μεταδώσει ξανά εκδήλωση της Χρυσής Αυγής
Η εκδήλωση της Κ.Ο. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την περασμένη Παρασκευή ενόχλησε σφόδρα τους πάσης φύσεως εθνομηδενιστές, κάτι άλλωστε το οποίο φάνηκε και από τις αντιδράσεις διαφόρων εξ αυτών.

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία ειδικεύεται στην υπεράσπιση των εθνομηδενιστών, των τρομοκρατών και σε κατηγορούμενο για παιδεραστία, είδαμε ένα σχεδόν δισέλιδο κείμενο, με τον προκλητικό (όσο και γελοίο) τίτλο «Η ΕΡΤ να απομονώσει τη ναζιστική Χ.Α.». Το άρθρο υπογράφει ο δημοσιογραφικός «κλώνος» του Δημήτρη Ψαρρά, Γιάννης Μπασκάκης. Δεν θα ασχοληθούμε, βεβαίως, με την «επιχειρηματολογία» του νεοσσού της «αντιφασιστικής δημοσιογραφίας», η οποία προκαλεί τον γέλωτα για το περιεχόμενό της και την θλίψη για την τόσο ρηχή έκφραση των γραφομένων του. Ούτε, φυσικά, είναι δυνατόν να «ανησυχεί» για «εμπρηστικό» λόγο η φυλλάδα που δεν καταδίκασε την δολοφονική επίθεση των παρακρατικών «αντιφασιστών» εναντίον του Συναγωνιστή Γιώργου Γερμενή το περασμένο Σάββατο, αλλά την χαρακτήρισε «συμπλοκή» και «μπερντάκι σε χρυσαυγίτες»!
Κάθε λέξη εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το δημοσιογραφικό αυτό έκτρωμα αποτελεί Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Θα σταθούμε, μόνο, στην ενέργεια τεσσάρων συγκεκριμένων εθνομηδενιστών, οι οποίοι με απύθμενο θράσος δείχνουν το πώς αντιλαμβάνονται το δικαίωμα στην εκφορά αντίθετης από την δική τους άποψη θέσης.
Έτσι, λοιπόν, το άρθρο της φυλλάδας ξεκινά ως εξής: “Να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή και να πρωτοστατήσει στην απομόνωση της ναζιστικής οργάνωσης και του εμπρηστικού, ρατσιστικού της λόγου, ζητούν από την ΕΡΤ -που εξακολουθεί να αναμεταδίδει τις ναζιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής- η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπ. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Κωστής Παπαϊωάννου, τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Την επιστολή τους αυτή την απευθύνουν προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, κοινοποιώντας την και στον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, με αφορμή την αναμετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση την περασμένη Παρασκευή ακόμα μιας ναζιστικής φιέστας υπό τον μανδύα της «κοινοβουλευτικής συνεδρίασης»”.
Αφού είδαμε την ιδιότητα των τεσσάρων «αντιφασιστών» (οι οποίοι έχουν δώσει σαφή δείγματα εθνομηδενισμού εδώ και πολύ καιρό) ας δούμε και το πώς τελειώνει το «άρθρο-πιλάφι» της φυλλάδας, όπου υπό τον υπότιτλο «Η κρατική χρηματοδότηση» λέγονται τα εξής: “Στην επιστολή που στέλνουν οι κ. Γεωργιάδου, Παπαγιαννάκης, Παπαϊωάννου και Χριστόπουλος υπενθυμίζουν το παράδειγμα της αναστολής της κρατικήςχρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή από το Κοινοβούλιο, γεγονός που έχει κριθεί από το ΣτΕ συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Υπενθυμίζουν ακόμα ότι όποιος με πρόθεση δημόσια υποκινεί πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία, διώκεται και τονίζουν ότι «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με τον δημόσιο λόγο της και τη φυσική της παρουσία πυροδοτεί εκδηλώσεις φυλετικού μίσους και επαίρεται, ουσιαστικά δηλαδή αναλαμβάνει την ευθύνη, για τη μετατροπή της ρητορικής του μίσους σε πράξεις βίας στη Χίο». Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν ότι η παροχή της δυνατότητας εκφοράς εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου δεν είναι συμβατή με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και προσθέτουν ότι «η δημόσια τηλεόραση είναι φορέας αυξημένης ευθύνης και δεν δικαιούται να συντελεί στην πυροδότηση κοινωνικών εντάσεων, στη μετάδοση λόγου μίσους, στην καλλιέργεια αντικοινοβουλευτικού πνεύματος, στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η δημόσια τηλεόραση εκπαιδεύει τους σημερινούς και αυριανούς πολίτες»”.
Με απλά λόγια, η «δημοσιογραφική δεοντολογία» συμβαδίζει μόνο με αυτά τα οποία πιστεύουν οι συγκεκριμένοι εθνομηδενιστές. Το να αφαιρείς κάθε δικαίωμα έκφρασης στην επίσημα καταγεγραμμένη Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, δεν είναι αποκλεισμός, ρητορική μίσους, ρατσισμός, επιλεκτική αντιμετώπιση στο δικαίωμα εκφοράς λόγου, αλλά προφανώς κάποια νέα θεώρηση της ελεύθερης έκφρασης… Αντιθέτως, η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο χαρακτηρισμός της σφαγής στην Σμύρνη ως «συνωστισμός», και του Χορού του Ζαλόγγου ως «μύθου», η παρουσίαση εκφραστών του κοινωνικού περιθωρίου με επαινετικό τρόπο και άλλα συναφή παραδείγματα όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά επιβάλλονται, γιατί ως γνωστόν «στην δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν αποκλεισμοί»…
Αν πάντως οι θρασύτατοι αυτοί εθνομηδενιστές θεωρούν ότι «η δημόσια τηλεόραση είναι φορέας αυξημένης ευθύνης και δεν δικαιούται να συντελεί στην πυροδότηση κοινωνικών εντάσεων, στη μετάδοση λόγου μίσους, στην καλλιέργεια αντικοινοβουλευτικού πνεύματος, στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η δημόσια τηλεόραση εκπαιδεύει τους σημερινούς και αυριανούς πολίτες», τότε θα πρέπει: α) Να απαγορευτεί κάθε δικαίωμα έκφρασης σ’ όλα τα κόμματα που συμμετείχαν σε μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, γιατί η πολιτική τους συντέλεσε και συνεχίζει να συντελεί «στην πυροδότηση κοινωνικών εντάσεων, στη μετάδοση λόγου μίσους, στην καλλιέργεια αντικοινοβουλευτικού πνεύματος, στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου».
Επίσης, θα έπρεπε να απαγορευτεί κάθε δικαίωμα έκφρασης και στο ΚΚΕ, γιατί ο λόγος του συντελεί «στην καλλιέργεια αντικοινοβουλευτικού πνεύματος, στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου». Πράγματι, επειδή «Η δημόσια τηλεόραση εκπαιδεύει τους σημερινούς και αυριανούς πολίτες» θα πρέπει να προάγει την Εθνική Υπερηφάνεια, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, το Δικαίωμα στην Εργασία και όχι την προώθηση αντεθνικών, αντιλαϊκών, παρακμιακών και περιθωριακών απόψεων, οι οποίες είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού.
Η συγκεκριμένη εθνομηδενιστική παρέμβαση, που ζητεί πλήρη αποκλεισμό στο δικαίωμα έκφρασης, αποτελεί μια ακόμη δικαίωση στον Έντιμο και Νόμιμο Αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενάντια σε κάθε φιλελεύθερη και μαρξιστική έκφραση του ανθελληνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ