Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες ρωγμές στο κατηγορητήριο μετά την κατάθεση του 7ου μάρτυρα για την υπόθεση του ΚΚΕ


Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες ρωγμές στο κατηγορητήριο μετά την κατάθεση του 7ου μάρτυρα για την υπόθεση του ΚΚΕ
Μία ακόμη συνεδρίαση, η τρίτη κατά σειρά, αναλώθηκε στην εξέταση του στελέχους του ΚΚΕ Νικόλαου Ζύμαρη.

Το είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ότι η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα είχε πολλά αδύναμα σημεία τα οποία έδιναν την ευκαιρία στους συνηγόρους υπεράσπισης να αναδείξουν τις ασάφειες και την έλλειψη ουσιαστικής βάσης του κατηγορητηρίου.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε σε μια αποστροφή του λόγου του ο συνήγορος Δ. Γκαβέλας, είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που ένας μώλωπας στο ισχίο χαρακτηρίζεται απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Εντολές….από το εξώφυλλο
Στις 16-12-2016, ο Ζύμαρης είχε υποστηρίξει ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος έδινε εντολές για να γίνονται εγκλήματα. Ερωτηθείς όμως σήμερα από τον συνήγορο Γεώργιο Μιχαλόλια με βάση ποια στοιχεία λέει αυτά τα πράγματα, ο Ζύμαρης διευκρίνισε ότι μοναδική πηγή γνώσης του είναι ένα εξώφυλλο της Εφημερίδας των Συντακτών(!) και δεν γνωρίζει κάτι πιο συγκεκριμένο. Μάλιστα δεν έχει διαβάσει καν το σχετικό άρθρο και είδε μόνο τον τίτλο! Ηλίου φαεινότερον επομένως πόσο αδύναμα είναι τα στοιχεία με τα οποία διώκονται οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Τάγματα…διανομής φυλλαδίων
Ο μάρτυρας στριμώχτηκε ιδιαίτερα όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο «τάγματα εφόδου».  Δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κατέληξε να λέει ότι «τάγμα εφόδου είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή»
Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net