Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Κατάλυση Εθνικής κυριαρχίας: Ο Ερντογάν απέλυσε καθηγητή σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης ως “Γκιουλενικό”!


Κατάλυση Εθνικής κυριαρχίας: Ο Ερντογάν απέλυσε καθηγητή σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης ως “Γκιουλενικό”!
Η κλασική λαϊκή ρήση «δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα» βρίσκει, δυστυχώς, την εφαρμογή της σε θέματα που αφορούν την Εθνική Ανεξαρτησία και ασφάλεια της Χώρας μας. Ο «εμφύλιος» στην Τουρκία, μεταξύ των ισλαμιστών και των κεμαλικών και η κόντρα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν έχει φτάσει, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μέσα στην ίδια την Χώρα μας!

Σε ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης καθηγητής έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, επειδή φέρεται να είναι συμπαθών του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ειδικότερα, το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένα από τα δύο σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το δεύτερο στην Κομοτηνή), τα οποία η Ελλάδα δημιούργησε, αν και δεν προκύπτει σχετική υποχρέωση από τη Συνθήκη της Λωζάννης, και στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται κατά 50% στα τουρκικά και κατά 50% στα ελληνικά (σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε το 1968). Υποχρεωτικά, ο διευθυντής τους είναι μουσουλμάνος και ο υποδιευθυντής τους χριστιανός – και οι δύο, βέβαια, είναι Έλληνες πολίτες.
Το θέμα με τον εκπαιδευτικό, ο οποίος εργάζεται στο σχολείο της Ξάνθης και διδάσκει μαθηματικά, ανέκυψε στις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Από τότε, παρανόμως, ο εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός τάξης, παρότι ο νόμος 4415/2016 προβλέπει ότι οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση συμβουλίου δεν υπάρχει, όπως έχει αναφέρει και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και εύλογα, λόγος απόλυσης με αιτιολογία τη θρησκευτική πίστη δεν υφίσταται. Μάλιστα, να τονιστεί ότι το να είναι κάποιος μουσουλμάνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθεί στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο.
Εντύπωση, επίσης, έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η σιωπή των μουσουλμάνων βουλευτών (και δη της συμπολίτευσης), οι οποίοι δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για την δίωξη που υφίσταται ο καθηγητής, καθώς εθεωρείτο ότι η προφανής καταπάτηση του δικαιώματός του στην θρησκευτική ελευθερία αλλά και στην προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, θα τους κινητοποιούσε.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι η επιρροή και η ισχύς του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να επηρεάζει σύμφωνα με τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης την κατάσταση σ’ όλη την Θράκη. Μια ακόμη ένδειξη της παντοδυναμίας του τουρκικού προξενείου και όλων όσοι σιτίζονται απ’ αυτό αποτελεί το γεγονός με την απομάκρυνση του μειονοτικού καθηγητή, όχι επειδή δεν κάνει καλά την δουλειά του ή, πολύ χειρότερα, γιατί έκανε κάποιες ανθελληνικές δηλώσεις ή κινήσεις, αλλά για τον λόγο ότι δεν συντάσσεται με τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης ενός ξένου κράτους!
Ταυτόχρονα, η βουβαμάρα των μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης (και ιδιαιτέρως του προκλητικού Ζεϊμπέκ) δείχνει και το πόσο δεμένοι πίσω από το άρμα των συμφερόντων του Ερντογάν είναι κι αυτοί. Και μόνο το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει την δύναμη να απομακρύνει από την θέση του καθηγητή σε σχολείο της Ελλάδας, δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει την Θράκη το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών και οι καρεκλοκένταυροι του «συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ