Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τις αποκαλύψεις για παράνομη συνεργασία ανακριτριών - πολιτικής αγωγής


Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τις αποκαλύψεις για παράνομη συνεργασία ανακριτριών - πολιτικής αγωγής
Με την κατάθεση του Σενεγαλέζου Seck Hadim συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας κατέθεσε για περιστατικά που αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Αμερικής τα οποία ανήκαν σε αλλοδαπούς Αφρικανικής καταγωγής και η λειτουργία των οποίων είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Hadim προσπάθησε να δώσει μια εικόνα νόμιμης λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων τα οποία υποτίθεται ότι πρόσφεραν απλά ποτό. Αλλά από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπταν άλλου είδους υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ακόμα και από Εισαγγελικής έδρας να ερωτηθεί: «Μήπως γινόταν κονσομασιόν εκεί μέσα;».
Η κατάθεση του Hadim κράτησε μόλις 40 λεπτά, καθώς όταν πήγαινε να ξεκινήσει τις ερωτήσεις της η πολιτική αγωγή,  οι συνήγοροι της υπεράσπισης προέβαλαν ένσταση με βάση το άρθρο 234 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η ένσταση αποκάλυψε τα αίσχη που γίνονταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από το δίδυμο των «Ειδικών Εφετών Ανακριτριών» Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

Στην προκειμένη περίπτωση, στην κατάθεση του μάρτυρα Cyprien Amougou (επίσης αφρικανός και ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων της πλ. Αμερικής στα οποία αναφέρονταν ο Hadim), οι ανακρίτριες διόρισαν διερμηνέα τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη!!! Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος είναι από τους βασικούς συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη και ουδέποτε έχει κρύψει το μίσος του για τη Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός γίνεται πιο εξοργιστικό αν σκεφθεί κανείς ότι γλώσσα διερμηνείας ήταν η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα, δηλαδή η αγγλική. Ωστόσο, οι ανακρίτριες δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον από τους δεκάδες διορισμένους στο Εφετείο μεταφραστές Αγγλικής, αλλά ανέθεσαν το σημαντικό αυτό καθήκον στον Καμπαγιάννη!

Έχουν κάθε λόγο επομένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης να μιλάνε για ανακριτική διαδικασία και καταθέσεις οι οποίες δεν παρέχουν τα απαιτούμενα εχέγγυα αξιοπιστίας και δικονομικής τάξης. Στην ένστασή τους, οι συνήγοροι της υπεράσπισης μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: