Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η δικτατορία των αμαθών, των βλακών και των διεφθαρμένων είναι εδώ! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου




«Μας επιβουλεύονται οι idees modernes, ο σύγχρονος πολιτισμός με τον μασωνισμό του, με τη φιλανθρωπία του, με την αλληλοβοήθειά του, με τον κοινοβουλευτισμό του» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Διεθνές οικονομικό φόρουμ οργανώθηκε στις αρχές του μηνός στους Δελφούς. Τι σχέση μπορεί να έχει τώρα  η οικονομία με το Απολλώνιο ιδανικό και τον τόπο ο οποίος κατ’ εξοχήν συμβολίζει, αυτό δηλαδή τους Δελφούς, δεν το γνωρίζω. Σίγουρα, πάντως, τα επιτόκια και το διεθνές ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ενός καπιταλισμού που διέρχεται μια βαθιά και σοβαρή κρίση, δεν μπορούν να έχουν την παραμικρή αναλογία με το θαύμα του Ηνιόχου, του αγάλματος συμβόλου της Απολλώνιας αρμονίας.

Μέσα στα πλαίσια, λοιπόν του διεθνούς αυτού οικονομικού φόρουμ, υπήρξαν και εισηγήσεις οι οποίες δεν είχαν σχέση με την οικονομία. Μία από αυτές τις εισηγήσεις, την οποία πληροφορήθηκα από το άρθρο στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” του κ. Γ. Στράτου, άρθρο το οποίο είχε τίτλο “Συζητώντας για την επέλαση της αμάθειας”, και η εισήγηση του ιστορικού κ. Δερτιλή με θέμα «Η τυραννία της αμάθειας» από την οποία και τα παρακάτω:
«Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει. Σήμερα από τα πανεπιστήμιά μας αποφοιτούν ημιμαθείς σε ποσοστό 50%-75%. Αυτό το πλήθος είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή εκλογέων. Αν προσθέσουμε τους αναπόφευκτους βλάκες, αυτό είναι το εκλογικό σώμα που επιβραβεύει τους δημαγωγούς. Ο αμαθής βλαξ είναι κοινός και γνώριμος τύπος ανθρώπου. Εύκολα θα δεχθεί να υπηρετήσει έναν δημαγωγό και θα υποδουλωθεί σε έναν δημαγωγό μεγάλο. Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει…”
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο κ. Δερτιλής “Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει”. Είναι σίγουρος ότι πλησιάζει; ‘Η μήπως είναι εδώ και κυριαρχεί στην δημόσια ζωή της χώρας; Όπως μάλιστα αναφέρει, προσθέτοντας στους αμαθείς και τους βλάκες, δημιουργείται ένα εκλογικό σώμα που επιβραβεύει τους δημαγωγούς. Εάν στους βλάκες και στους αμαθείς προσθέσει κανείς και τους καιροσκόπους, τους ωφελιμιστές και τους εκάστοτε για το προσωπικό τους συμφέρον υποτακτικούς στην εξουσία, οι οποίοι ασφαλώς και δεν λείπουν από το εκλογικό σώμα, τότε ομιλούμε για ένα ποσοστό κυρίαρχα πλειοψηφικό!
Το ερώτημα όμως το οποίο τίθεται είναι “ποιος” και “πώς” εκμεταλλεύεται αυτό το συνονθύλευμα αμαθών, βλακών και καιροσκόπων; Ποιος είναι αυτός που κατά περίσταση κερδίζει την εύνοιά του; Δεν είναι άλλοι από αυτούς, οι οποίοι κατέχουν την εξουσία του “πώς”. Με απλά λόγια αυτοί, οι οποίοι χειραγωγούν με το χρήμα, κατά κανόνα βρώμικο χρήμα, τα ΜΜΕ, αυτοί είναι που κερδίζουν και την εύνοια του όχλου όλων αυτών, η οποία μεταφράζεται σε ψήφους σε κάθε εκλογική περίοδο.
Αυτό όμως συμβαίνει μόνον στον καιρό μας; Είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης παρακμής και της αμάθειας και φαινόμενο αποκλειστικά και μόνον της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την Γαλλική Επανάσταση και την Βιομηχανική εν συνεχεία; Θα ήταν εύκολο να απαντήσει κανείς ναι. Όταν όμως μελετήσει κανείς την Ιστορία και την Ιστορία μάλιστα της δημοκρατίας των Αρχαίων Αθηνών, η οποία ήταν αληθινή Δημοκρατία και όχι ψευτοδημοκρατία των καναλιών και της προπαγάνδας, τότε θα διαπιστώσει ότι το πρόβλημα είναι βαθύ και ξεπερνά τον παρόντα χρόνο.
Όταν ο “αμαθής” της εποχής των Αρχαίων Αθηνών, όντας αγράμματος εζήτησε από τον Αριστείδη, τον οποίο δεν εγνώριζε, να γράψει στο όστρακο το όνομα του, προκειμένου αυτός να εξοριστεί, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει μια παθογένεια στην όλη διαδικασία από γενέσεώς της και δεν είναι σημείο των καιρών.
Ας έλθουμε όμως εις τα των ημερών μας όπου καταχρεωμένοι και μάλιστα έχοντας εισπράξει χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, από τις τράπεζες που χρυσοπλήρωσε ο Λαός, ολιγάρχες των ΜΜΕ και του χρήματος καθορίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, τότε μπορούμε να ομιλούμε όχι μόνον περί δικτατορίας των αμαθών και των βλακών, αλλά και περί δικτατορίας των διεφθαρμένων, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την πλύση εγκεφάλου ενός ολόκληρου λαού!
Όμως, υπάρχει ελπίδα και η μεγάλη αυτή ελπίδα είναι ότι όλο και λιγότεροι Έλληνες πιστεύουν τους προπαγανδιστές του συστήματος και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το Κίνημά μας, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί εάν ο Λαός στο σύνολο του πίστευε στα ΜΜΕ, όχι μόνο δεν θα ανέβαινε το Κίνημά μας, που ανεβαίνει και υπάρχει δυναμικά στην δημόσια ζωή, αλλά δεν θα υπήρχε καν.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή