Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γενετική έρευνα καταρρίπτει τους τουρκικούς και βουλγαρικούς ισχυρισμούς για την καταγωγή των Πομάκων



Γενετική έρευνα καταρρίπτει τους τουρκικούς και βουλγαρικούς ισχυρισμούς για την καταγωγή των Πομάκων
Άλλη μια έρευνα, η οποία αποδεικνύει την αναμφισβήτητα Ελληνική καταγωγή των Πομάκων βλέπει το (περιορισμένο δυστυχώς) φως της δημοσιότητας.
Χαρακτηριστικό επί του θέματος είναι σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Το Παρόν», το οποίο αναφέρει τα εξής:
«Πολλαπλά γενετικά στοιχεία δείχνουν ότι η καταγωγή των Πομάκων έλκεται από βαλκανικούς πληθυσμούς, καταρρίπτοντας την άποψη, ότι πρόκειται περί τουρκογενούς φύλου, ενώ και η βουλγαρική θεωρία για σλαβική καταγωγή δεν ευσταθεί, μιας και αυτοί έχουν μια χαρακτηριστική αιματολογική ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ενώ πρόκειται περί ενδογαμικού πληθυσμού, λόγω των αιώνων απομόνωσής του. Αυτό τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε για τη γενετική κληρονομιά των Πομάκων στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε η δημιουργία Ινστιτούτου Πομακικών Μελετών από το ΔΠΘ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και στόχο τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού των Πομάκων».
Τα γενετικά στοιχεία, λοιπόν, τα οποία αφορούν την φυλετική ταυτότητα των Πομάκων, αποδεικνύουν το αδιέξοδο και το ανιστόρητο των ισχυρισμών τόσο της τουρκικής όσο και της βουλγαρικής προπαγάνδας για την αναμφισβήτητη καταγωγή του Ελληνικού αυτού φύλου.
Απέναντι τόσο στην επίμονη προσπάθεια των τούρκων (κυρίως) και των βουλγάρων να οικειοποιηθούν τους Πομάκους όσο και στην πολύχρονη αδιαφορία και αδράνεια του «ελληνικού» κράτους για την τύχη αυτών των Ακριτών του Θρακιώτικου Ελληνισμού, το Κίνημα, των Ελλήνων Εθνικιστών, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τον απεγκλωβισμό αυτών των αναμφισβήτητων Ελλήνων από οποιαδήποτε ανθελληνική προπαγάνδα.
Όσο περισσότερο ενοχλούνται απ’ αυτήν την προσπάθεια το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το κόμμα-δορυφόρος (DEB) των τουρκικών συμφερόντων στην Θράκη και οι διάφοροι ελληνόφωνοι συνοδοιπόροι τους, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ