Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Έργα και ημέρες «επενδυτών»: Ρουμάνος επιδειξίας συνελήφθη στην Κοζάνη, αλβανός διαρρήκτης χτυπούσε στην Στερεά και ένας άλλος διακινούσε κοκαΐνη στη Κ. Μακεδονία




Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!
Ρουμάνος επιδειξίας συνελήφθη στην Κοζάνη: Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστη πράξη.

Σοκ έπαθε μια γυναίκα που περνούσε από τις στις γραμμές του τραίνου στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στην Κοζάνη, το πρωί της Παρασκευής, όταν είδε ξαφνικά μπροστά της έναν άγνωστό της άνδρα να της επιδεικνύει προκλητικά τα γεννητικά του όργανα!
Η γυναίκα το έβαλε στα πόδια, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιούσε από το κινητό της τηλέφωνο την Αστυνομία. Στην περιοχή έφτασαν αμέσως αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν έναν 40χρονο Ρουμάνο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου κλήθηκε η μάρτυρας του περιστατικού η οποία τον αναγνώρισε με βεβαιότητα με αποτέλεσμα η προσαγωγή να γίνει σύλληψη.
Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστη πράξη με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, που του άσκησε την σχετική δίωξη. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν κατηγορείται για επίθεση, ενώ και η γυναίκα δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση εναντίον του.

Σε τρεις νομούς της Στερεάς Ελλάδας δρούσε ένας Αλβανός διαρρήκτης, οι “δουλειές” του οποίου εξιχνιάστηκαν έστω και καθυστερημένα χάρη στην επισταμένη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Σπερχειάδας στην Φθιώτιδα, οι οποίοι διαλεύκαναν συνολικά οκτώ κλοπές και τέσσερις απόπειρες.
Ο 35χρονος Αλβανός, που είχε και συνεργούς τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, συμμετείχε από τις 23 Μαΐου του 2015 ως τις 19 Σεπτεμβρίου του 2016 σε τέσσερις κλοπές και άλλες τόσες απόπειρες κλοπής από Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά οχήματα στις τοπικές κοινότητες του Γαρδίκι Φθιώτιδας και Κρίκελλο Ευρυτανίας, σε δυο διαρρήξεις σπιτιών στο Γαρδίκι και τη Λευκάδα Φθιώτιδας, σε μια κλοπή από κατάστημα στην κοινότητα Μαυρολιθάρι Φωκίδα και σε άλλη μια σε ξενοδοχείο στο Γαρδίκι.
Η λεία των οκτώ επιτυχημένων κλοπών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 6.000 ευρώ, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν η συμμορία εμπλέκεται και σε άλλες. Στο μεταξύ, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου και των αγνώστων συνεργών του για διακεκριμένες κλοπές, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από το Κιλκίς αναζητούσαν Αλβανό έμπορο κοκαΐνης
Έμενε στην Θεσσαλονίκη, αλλά διακινούσε κοκαΐνη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ένας 35χρονος Αλβανός τα ίχνη του οποίου εντοπίστηκαν χάρη στις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κιλκίς που έφτασαν στην πόλη με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι του αλλοδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα και ο τετράποδος ανιχνευτής δεν άργησε να ξετρυπώσει μια- μια τις συνολικά επτά συσκευασίες με κοκαΐνη που ήταν κρυμμένες σε διάφορα σημεία και περιείχαν συνολικά 315,14 γραμμάρια. Ακόμη, κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τέσσερα κινητά και 80 ευρώ που είχε πάνω του ο 35χρονος.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το όχημα που χρησιμοποιούσε για να γυρίζει από περιοχή σε περιοχή και να πουλάει την κοκαΐνη ο Αλβανός, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 29χρονος ομοεθνής του, από τον οποίο προμηθευόταν τις ποσότητες των ναρκωτικών