Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαταλά τα χρήματα του λαού σε ΜΚΟ για προσλήψεις «αλληλέγγυων»



 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαταλά τα χρήματα του λαού σε ΜΚΟ για προσλήψεις «αλληλέγγυων»
Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Το παρόν αποκαλυπτικό άρθρο δεν αποτελεί παρά την αδιαμφισβήτητη απόδειξη της υποκρισίας που χαρακτηρίζει την συγκυβέρνηση του μνημονίου, που μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και βαθιάς κρίσης βρίσκει με κατάλληλες μεθόδους να διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια επ’ ωφελεία της ίδιας και των στελεχών της. Επίσης, δεν αποτελεί τίποτε
άλλα παρά μια ακόμα επιβεβαίωση των λεγομένων του υπουργού Μουζάλα, ο οποίος μόλις πρόσφατα παραδέχτηκε πως η διαχείριση του «μεταναστευτικού» προβλήματος γίνεται με όρους δοσοληψιών που δεν μπορούν να καταγραφούν, καθώς το πάρτυ των ΜΚΟ που έχει στηθεί γύρω από το φαινόμενο λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους θησαυρίζουν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και από το δράμα των προσφύγων, τους οποίους υποτίθεται ότι προστατεύουν.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα που διέρρευσαν στον ξένο και ελληνικό Τύπο η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν πόλεμο για τον έλεγχο των ΜΚΟ, μέσα από τις οποίες ανοίγει το παράθυρο των διορισμών και των προσλήψεων, για λόγους που έχουν να κάνουν, πέρα από τους οικονομικούς, με την ψηφοθηρία και τη συντήρηση της στην εξουσία. Με μισθούς που ανέρχονται και ξεπερνούν ίσως τα 2.000 ευρώ το μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιστρατεύσει έναν ολόκληρο στρατό από μισθοφόρους «ανθρωπιστές», των οποίων το έργο και οι αρμοδιότητες δεν υπάγονται σε κανένα καθεστώς ελέγχου.
Ο ακαταγράφητος αριθμός των διορισμένων «αλληλέγγυων» σε εκατοντάδες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν αποδεικνύει μόνο την προχειρότητα των αρμόδιων υπουργείων ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και την αναλγησία της μπροστά στο όνειδος της κατασπατάλησης χρημάτων που αντί να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, διοχετεύονται δήθεν προς την ανακούφιση των «προσφύγων». Με μία μέτρια εκτίμηση, πάντως, υπολογίζεται ότι σχεδόν 20.00 διορισμένοι έχουν βρει εργασία σε κάποια ΜΚΟ και μέλημα της κυβέρνησης είναι η αύξηση του αριθμού όλων όσων δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα και, άρα, η αύξηση του αριθμού των προσλήψεων για την απορρόφηση μεγαλύτερων «πακέτων» από την Ευρώπη κι άλλους οργανισμούς.
Αυτό εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με «ευαγή» ιδρύματα όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ασύλου αλλά και ιδιώτες-επενδυτές που κρύβονται πίσω από την χρηματοδότηση διάφορων ΜΚΟ, που όλες μαζί συνθέτουν ένα παγκόσμιο δίκτυο διαχείρισης κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ πάνω στα πρότυπα μιας πολυεθνικής εταιρείας. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα ποσά που διαχειρίζονται οι εν λόγω οργανισμοί θα λύσουν τις όποιες απορίες για τους λόγους που η κυβέρνηση έχει αυτοανακηρυχθεί σε προστάτη των «προσφύγων» και τον λόγο για τον οποίο κάθε αρνητική αναφορά στο αυτοκτονικό φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης το αναγκάζει να επιστρατεύει τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.
Επειδή, απλούστατα, το προσφυγικό αποτελεί τη νέα μεγάλη μπίζνα των ημερών που ταΐζει τους πάσης φύσεως ψευτοανθρωπιστές. Για τα λεφτά και όχι για την αξία της ανθρώπινης ζωής ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιρατσιστικούς νόμους και συνέχισε ανενόχλητος να διορίζει τους κομματικούς του κηφήνες σε ΜΚΟ, για την παραμονή στην εξουσία ψηφίζει μνημόνια και όχι για το μέλλον της χώρας, που υπονομεύει με τον κερδοφόρο εποικισμό της.