Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κόλπο με νέο ΑΦΜ σχεδιάζει το κλεφτοΠασόκ για να απαλλαγεί από τα υπέρογκα χρέη του



 
Κόλπο με νέο ΑΦΜ σχεδιάζει το κλεφτοΠασόκ για να απαλλαγεί από τα υπέρογκα χρέη του
Αυξάνονται οι πληροφορίες ότι το κόμμα το οποίο έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη "κλέφτης" σχεδιάζει την υπαγωγή του στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υπέρογκου δανεισμού του προς τις τράπεζες. Ο λόγος, φυσικά, για το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ενίσχυση των ταμείων του κόμματος, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος κατάσχεσης των οικονομικών πόρων τα οποία εισρέουν σε αυτά και να καλύπτονται «νομότυπα» τα λειτουργικά έξοδά του, εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ο ΑΦΜ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όχι του ΠΑΣΟΚ.

Πέρα, όμως, από τις όποιες «αλχημείες» που επιχειρούν οι πασόκοι, τα προβλήματα παραμένουν όχι μόνο υπαρκτά, αλλά και ογκώδη. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, καθώς επίσης και η δίκη για την υπόθεση της Siemens, η οποία αφορά και την ροή μαύρου χρήματος στα ταμεία του κόμματος, αναμένεται να επιδράσουν καθοριστικά στην εικόνα του εκλογικού μορφώματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και αυτό διότι από τις εξελίξεις στα προαναφερθέντα μέτωπα θα δοκιμαστούν εκ νέου οι σχέσεις όλων των ηγεσιών του χώρου: Από τον Σημίτη και τον Παπανδρέου έως τον Βενιζέλο και την Γεννηματά.
Η νυν αρχικαρεκλάρχισσα του κλεφτοΠΑΣΟΚ εσχάτως βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά του κόμματος με την κίνηση του Στέφανου Ξεκαλάκη. Ο απερχόμενος γραμματέας με επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή της Χαριλάου Τρικούπη, άναψε «φωτιές». Και αυτό διότι, στην προσπάθειά του να «αντικρούσει» τις δηλητηριώδεις διαρροές που έγιναν σε βάρος του, ότι «σιτιζόταν» τζάμπα από το κομματικό πρυτανείο, επανέφερε στο προσκήνιο την συζήτηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως, όμως, έφερε εκ νέου στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις καταγγελίες σχετικά με την «πολιτική ομερτά» που κυριάρχησε σε ανώτερο επίπεδο με την μη, μέχρι τώρα, αναζήτηση και τον καταλογισμό ευθυνών από αυτούς που «χρεοκόπησαν» το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και σήμερα ο Ξεκαλάκης θεωρεί πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει και έχει ηθική υποχρέωση να δώσει στην δημοσιότητα το «πόρισμα των ορκωτών λογιστών» για τα οικονομικά του κόμματος, κάτι που δεν συνέβη, ούτε επί των ημερών του Βενιζέλου, οπότε και ξεκίνησε ο διαχειριστικό έλεγχος, ούτε το διάστημα κατά το οποίο είναι πρόεδρος η Γεννηματά.
Όλα αυτά, βεβαίως, γεννούν και σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μέχρι και σήμερα και τα οποία έχουν ως εξής: Για ποιον λόγο δεν έχουν πληροφορηθεί τα στελέχη του κόμματος το περιεχόμενο του πορίσματος; Γιατί μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη καθυστερεί τις σχετικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη «ποιοι και πώς τα έφαγαν»; Τι θα γίνει με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα κληθεί να τα πληρώσει, εάν οι δυνάμεις που συγκροτούν το μόρφωμα Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανιστούν ενώπιον Λαού και Εφορίας με άλλη «οικονομική ταυτότητα»; Δηλαδή, με άλλον ΑΦΜ;
Το ΠΑΣΟΚ, ένας εκ των πλέον βασικών πρωταγωνιστών της σημερινής κατάντιας της Χώρας, προσπαθεί να απαλλαγεί από τον βραχνά των αναρίθμητων οικονομικών χρεών του, ξεχνώντας ότι η χρεοκοπία του επεκτείνεται τόσο πολιτικά όσο και ηθικά.
Οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης και χαρίσματος των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει το κλεφτοΠΑΣΟΚ θα είναι σκάνδαλο, το οποίο στρέφεται εναντίον της Πατρίδας και του Λαού και θα καταγγελθεί άμεσα από το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Διαβάστε επίσης: Διευθυντής Πασόκ καρφώνει Τζέφρυ για το “χρυσό γυμναστήριο” στην Ιπποκράτους - ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ