Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Άντρο παραβατικότητας το Πεδίο του Άρεως λόγω της ανυπαρξίας Τόσκα και της αδιαφορίας της Περιφέρειας Αττικής



 
Άντρο παραβατικότητας το Πεδίο του Άρεως λόγω της ανυπαρξίας Τόσκα και της αδιαφορίας της Περιφέρειας Αττικής
Η κατάσταση της διαρκούς παρανομίας που καταδυναστεύει το Πεδίον του Άρεως και το έχει μετατρέψει σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη εστία εγκληματικότητας μέσα στο κέντρο της Αθήνας οφείλεται στην άκρατη αδιαφορία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ.
Το άλσος του Πεδίου του Άρεως σχεδιάστηκε το 1934 με κύριο σκοπό να τιμηθούν οι Ήρωες της Επανάστασης και ήταν για αρκετές δεκαετίες μετά ένα στολίδι για την Αθήνα, ένας όμορφος χώρος γεμάτος ζωή, που τον απολάμβαναν με ασφάλεια όλες οι ηλικίες. Ήταν ένα τεράστιο πάρκο, περίπου 270 στρεμμάτων, γεμάτο με κόσμο και παιδικές χαρές με πάρα πολλά παιδιά που ανέδυε καθημερινά ένα αίσθημα καθαρής ευδαιμονίας. Ακόμη και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων βρισκόταν στα ανατολικά του άλσους, πριν μεταφερθεί το 1982 στις σημερινές της εγκαταστάσεις στην Βάρη.

Όμως το άλσος μετά την δεκαετία του 90 έπεσε σε παρακμή λόγω της ελλιπούς φυλάξεως και συντηρήσεως που συνέβη επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη.

Επιπροσθέτως έχει πραγματοποιηθεί σοβαρή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με την δικαιολογία της συντήρησης του άλσους, όπως για παράδειγμα επί κυβερνήσεως του Κωστάκη Καραμανλή (Βούδα της Ραφήνας...), όπου το 2008 ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης του πάρκου και που ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2010 επί κυβερνήσεως του Γιωργάκη Παπανδρέου με συνολικό κόστος περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ!
Φυσικά με την δεδομένη κακοδιαχείριση και τον κλεπτοκρατικό προσανατολισμό των παραπάνω κομμάτων σε αυτές τις δαπάνες δεν συμπεριελήφθησαν προβλέψεις για την αποτελεσματική μακροχρόνια φύλαξη του πάρκου με προσωπικό αλλά και με κατάλληλες υποδομές. Με αποτέλεσμα να κατασπαταληθούν 10 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ κυρίως σε κηπουρικές εργασίες, ενώ το άλσος το βράδυ μετατρεπόταν κυρίως σε ουρητήριο, τεκέ και στέκι παράνομης πορνείας.
Όμως η χαριστική βολή στην παράδοση του άλσους στην πλήρη ανομία δόθηκε το 2012 με 2014 επί υπουργίας του Νίκου Δένδια της Νέας Δημοκρατίας όπου στο άλσος μεταφέρθηκαν οι ναρκομανείς έτσι ώστε να κρυφτούν από το αστικό τοπίο, για παράδειγμα από την πλατεία Εξαρχείων, την πλατεία Βάθης και την παραδιπλανή περιοχή περιμετρικά της οδού Τοσίτσα.
Την σκυτάλη της αποδεδειγμένα πια εσκεμμένης παράδοσης του άλσους στην ανομία από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το 2014 η συριζαία Ρένα Δούρου όπου και αποδεδειγμένα άφησε το άλσος στην σημερινή άθλια κατάσταση που βρίσκεται, γεμάτο σκουπίδια, ακαθαρσίες, λαθρομετανάστες, τοξικομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Ειδικότερα, το 2016 με την μετακίνηση των λαθρομεταναστών στο πάρκο κατόπιν εντολής της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ξεκίνησαν και οι συμπλοκές ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και άρχισε να λειτουργεί και μεγάλη πιάτσα πορνείας ανήλικων λαθρομεταναστών.

Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα της πλήρης εξάρσεως της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στο "άβατο" του Πεδίου του Άρεως είναι τα αυθαίρετα και παράνομα υπαίθρια πάρτι-συναυλίες που κυριολεκτικά βασανίζουν τους χιλιάδες περιοίκους. Νέοι, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, ασθενείς, ζευγάρια με μωρά και γενικότερα όλος ο κόσμος που ζει περιμετρικά του άλσους ενώ θα ήθελε να ξεκουραστεί αντιθέτως αναγκάζεται να υποφέρει από τον αδιανόητο θόρυβο που αρχίζει από νωρίς το απόγευμα και κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
Η "αστυνομία του Τόσκα" ποτέ δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις καταγγελίες των πολιτών για διατάραξη κοινής ησυχίας και για εξακριβωμένη ρευματοκλοπή, όπως συνέβη και στις 10 Ιουνίου 2017 στο "indie festival". Επίσης η "εφορία του Τσακαλώτου" δεν μεταβαίνει ποτέ σ' αυτά τα αναρχικά πάρτι για να ελέγξει για πώληση ποτών χωρίς απόδειξη, χωρίς άδεια, με αισχροκέρδεια και με φοροδιαφυγή.

Συμπερασματικά η δύναμη για την επιστροφή του Πεδίου του Άρεως στην παλαιά του αίγλη είναι στα χέρια των πολιτών που καλούνται να ενισχύσουν την Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές.
Διαβάστε επίσης: Να ξαναλάμψει το μεγαλείο των αγωνιστών του 1821 στο Πεδίο του Άρεως που έχει καταληφθεί από λαθρομετανάστες!