Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Η Χρυσή Αυγή έφερε ξανά στην Βουλή το μείζον ζήτημα της ασυδοσίας και των καταστροφών των αναρχοκομμουνιστών


Η Χρυσή Αυγή έφερε ξανά στην Βουλή το μείζον ζήτημα της ασυδοσίας και των καταστροφών των αναρχοκομμουνιστών
Οι αναρχικοί με αφορμή την δικαστική απόφαση για την Ηριάννα Βασιλειάδη - Λιναρδάκη, για μια ακόμη φορά διέλυσαν τα πάντα. Χωρίς κανένας να τους εμποδίσει, με απούσα την αστυνομία, με καταδρομική στην ουσία επιχείρηση, κατέστρεψαν δεκάδες καταστήματα στην Ερμού, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες είδαν για μια ακόμη φορά να καταστρέφεται η ιδιοκτησία τους. Φυσικά, όπως έχει γίνει πλέον συνήθεια, καμία απολύτως σύλληψη δεν έγινε..
Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» κατέθεσε άμεσα ερώτηση, με την οποία ζητά απαντήσεις όχι μόνο για την ανυπαρξία του κράτους, αλλά και για το πώς θα αποζημιωθούν οι έμποροι για τις ζημιές των καταστημάτων τους.
Ακολουθεί το κείμενο της ερωτήσεως που κατέθεσε ο συναγωνιστής βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος:
«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τους βανδαλισμούς των καταστημάτων στην Ερμού»
Η εικόνα της κατεστραμμένης Ερμού της 17/7/2017, μετά από την πορεία  αντιεξουσιαστών, με αφορμή την απόρριψη, από το Πενταμελές Εφετείο, της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης που επεβλήθη στην αντιεξουσιάστρια Ηριάννα Β.Λ., δείχνει για μία ακόμη φορά την ανυπαρξία κράτους. Οι αναρχικοί, όπως φαίνεται και από σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προχώρησαν ανενόχλητοι στις καταστροφές. Με πέτρες και ξύλα έσπαγαν ό, τι βρισκόταν στον δρόμο τους με την αστυνομία πλήρως απούσα. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης, καταγγέλλοντας ότι «οι κουκουλοφόροι πλέον δρουν ανενόχλητοι και όποτε θέλουν τα κάνουν γυαλιά καρφιά». Λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι κουκουλοφόροι για προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ερμού, από το ύψος της οδού Νίκης έως το Μοναστηράκι.
Όπως λένε οι καταστηματάρχες οι ζημιές σε κάθε κατάστημα φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ. Κάποιοι από τους καταστηματάρχες είναι πραγματικά απογοητευμένοι αφού ξέρουν ότι εκείνοι θα πληρώσουν τα σπασμένα χωρίς να φταίνε, ενώ μιλούν για ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν στην περιοχή, καθώς είχαν παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Για ποιους λόγους υπήρξε αυτή η προκλητικά παθητική στάση της Αστυνομίας; Γιατί το κέντρο της Αθήνας αφέθηκε για μία ακόμη φορά στο έλεος των αναρχικών;
  • Υπήρξαν εντολές στις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην παρέμβουν, και αν ναι από ποιόν δόθηκαν αυτές;
  • Θα υπάρξει πρόβλεψη, όπως υπήρξε και στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση, για την αποζημίωση των καταστηματαρχών που επλήγησαν από την επέλαση των αναρχικών στην οδό Ερμού;
  • Ως πότε θα αφήνονται ανενόχλητοι οι αναρχικοί να καταστρέφουν την Αθήνα;
Αθήνα, 19/7/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»