Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Δημογραφική και εποικιστική επέλαση του Ισλάμ – Θα κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο σε λίγες δεκαετίες


Δημογραφική και εποικιστική επέλαση του Ισλάμ – Θα κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο σε λίγες δεκαετίες
Την φρίκη προκαλεί η μελέτη του Κέντρου Έρευνας Pew, σύμφωνα με την οποία εντός των επόμενων 50 ετών, ο αριθμός όσων ασπάζονται το Κοράνι θα διπλασιαστεί και θα ξεπεράσει τον χριστιανισμό, που εδώ και πολλά χρόνια παραμένει στην πρώτη θέση.
Οι λόγοι αυτής της ραγδαίας ανάπτυξης του Ισλάμ οφείλονται πρώτα σε δημογραφικά στοιχεία. Όπως διαπίστωσε το Κέντρο Έρευνας, ο μέσος όρος ηλικίας τεκνοποίησης στους μουσουλμάνους είναι τα 24, ενώ στους μη στα 32, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά γονιμότητας τους με τις μουσουλμάνες να αποκτούν περισσότερα παιδιά σε μικρότερη ηλικία.

Η δημογραφική αυτή έκρηξη εν τέλει θα καταλάγιαζε από την έλλειψη χώρου, όμως σε αυτό το σημείο επεμβαίνει η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και η κρίση με τους λαθρομετανάστες, ώστε η δημογραφική έκρηξη του Ισλάμ να εκτονωθεί επάνω στους χριστιανικούς πληθυσμούς της Ευρώπης, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Έτσι, τις ερχόμενες δεκαετίες, ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 32%, με τον αριθμό των μουσουλμάνων να αυξάνεται κατά 70% - δηλαδή από 1,8 δισεκατομμύρια το 2015 θα ανέλθει σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια το 2060.