Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τακτική τζιχαντιστών εφάρμοσε «πρόσφυγας» στο Ελ. Βενιζέλος: Μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να φύγει από την χώρα μας!


Τακτική που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ για να γλυτώσουν την σύλληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις εφάρμοσαν δύο «προσφυγάκια».
Οι δύο λαθρομετανάστες παρίσταναν το ζευγάρι, έχοντας μάλιστα μαζί τους και ένα παιδί, έδειξαν ακόμα και γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο γυναίκας!

Οι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν για τη Βιέννη, με τον πρώτο συλληφθέντα, έναν 25χρονο σύρο, να συνοδεύει τον δεύτερο συλληφθέντα, τον οποίο παρουσίασε ως ... σύζυγό του, καθώς φορούσε γυναικεία ρούχα και είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μοιάζει με γυναίκα.
Προκειμένου, μάλιστα, να παραπλανήσει τις Αρχές, επέδειξε για λογαριασμό του υπό διακίνηση αλλοδαπό, γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο, καθώς και γνήσια άδεια διαμονής στη Γερμανία, που είχαν εκδοθεί για άλλο άτομο, θηλυκού γένους. Παράλληλα, ο 25χρονος συλληφθείς είχε μαζί του και τον ανήλικο γιό του, ηλικίας 3 ετών, ενώ κατά τη σωματική του έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.185 ευρώ.
Το περασμένο καλοκαίρι κατά την απελευθέρωση της Μοσούλης από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους να μεταμφιέζονται σε γυναίκες προκειμένου να διαφύγουν την σύλληψη. Ίδια τακτική χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές κατά την διαφυγή τους και από απελευθερωμένες πόλεις της Συρίας.